"Çocuklara özel şehir içi minibüs servisi"

"Çocuklara özel şehir içi minibüs servisi"
Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla bugün ve yarın çocuklara özel "Çocuk Otobüsü" ücretsiz hizmet veriyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla bugün ve yarın çocuklara özel "Çocuk Otobüsü" ücretsiz hizmet veriyor.

Türk bayraklarıyla donatılarak, balonlarla süslenen on "Çocuk Otobüsü" ücretsiz olarak kentteki tüm güzergahlarda çalışmaya başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çocuk Otobüsü"nde çocuklarla kenti dolaştı, onlara Türk bayrağı, kitap, şeker ve balon hediye etti.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiğini söyledi.

Ülkede terör olaylarının yaşandığını ifade eden Gürkan, "Teröristler her gün canlarımızı almaya devam ediyor ama çocukların geleceğe dair olan umudunu, heyecanını ve neşesini korumamız gerekiyor. Bu anlamda toplu taşıma sistemimizle bir uygulama yaptık. Çocuklarımıza küçük de olsa bir 23 Nisan hediyesi verdik. 22 ve 23 Nisan günlerinde Edirne'deki bütün toplu ulaşım araçları çocuklarımızı ve yanında çocuğu olan ailelerimizi ücretsiz taşıyacak. Tüm çocukların bayramını kutluyorum." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Resepsiyon ve şenliklerin iptal edilmesine ilişkin neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Gürkan, şöyle cevap verdi:

"O kadar şehit cenazesi varken resepsiyon gibi konser gibi eğlence kısımlarının iptal edilmesine diyecek bir şey yok. Netice itibarıyla çocuk bunlar, dünyanın en masumları. Çocukların ne terörle ne çatışmalarla ne kavgalarla ne de başka bir şeyle ilgisi var. Dolayısıyla bence çocukların bayramı coşkuyla kutlaması gerekiyor."

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik de çocuklara hediye vermek için 10 otobüs hazırladıklarını ifade etti.

Karaağaç Yatılı Bölge Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Beyza Ergül ise Çocuk Otobüsü ile Edirne'yi gezdiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile sohbet ettiğini anlatan Ergül, tüm çocukların bayramını kutladı.

"Çocuklara özel şehir içi minibüs servisi"

"Çocuklara özel şehir içi minibüs servisi"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.