'Çocuklara yönelik zararlı yayınlara tolerans yok'

'Çocuklara yönelik zararlı yayınlara tolerans yok'
RTÜK Başkanı Yerlikaya, "RTÜK olarak hiç toleransımız yok. Çocuklar geleceğimiz. Çocuklara yönelik zararlı yayınlara cezai müeyyide uyguladık. Bundan sonra da bu hassasiyetimiz devam edecek." dedi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin geleceği olan çocukların gelişimi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti. 

RTÜK olarak çocuklara yönelik şiddet içerikli yayınların engellenmesine yönelik projeler yürüttüklerini anlatan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Akıllı işaretler uygulaması bunun başında geliyor. Çocukların izleyeceği saatlerde zararlı, şiddet ve müstehcen içerikli yayınların önlenmesi için bu projeyi yaptık. Yayıncılar yaptıkları programı inceliyor ve çocuklara zararlı yayınları saat 23.00'ten sonraya bırakıyor. Zaman zaman bunu ihlal edenler var. İhlal olduğunda bu konuda çok acımasızız. RTÜK olarak hiç toleransımız yok. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bundan önce bu yönde çocuklara yönelik zararlı yayınlara cezai müeyyide uyguladık. Bundan sonra da bu hassasiyetimiz devam edecek."

"Şikayetlerin başında çocuklara yönelik zararlı yayınlar geliyor"

RTÜK'e, vatandaşların elektronik posta, telefon ve internet kanalıyla yayınlara ilişkin şikayetlerini ilettiğini aktaran Yerlikaya, şikayetlerin başında çocuklara yönelik zararlı yayınların geldiğini vurguladı.

Genel ahlaka aykırı, müstehcen ve şiddet içeren yayınların şikayete konu olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, "Uzmanlarımızın incelemesinin ardından bir ihlal söz konusuysa bunu üst kurulda görüşüp müeyyide uyguluyoruz. Aynı zamanda bu şikayetleri o kurumun izleyici temsilcisine de gönderiyoruz. Onlar da bunu irdeleyerek düzeltme yoluna gidiyor. Yani bir öz denetim oluyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.