Çocuklarda diş bakımına dikkat

Çocuklarda diş bakımına dikkat
Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Tülay Gülkaya, çocukların anne ve babalarını model olarak kabul ettiği söyleyerek, ebeveynlerin bu yüzden diş fırçalama konusunda dikkatli olmaları, bakım ve tedavilerini yapmaları gerektiğini söyledi.

6 yaş grubunun çocukların süt ve karma diş dönemi olduğu için dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Diş Hekimi Tülay Gülkaya, anne ve babaların bazen çocukların daimi dişlerini süt dişi zannedebildiklerini belirterek, oradaki çürüklerin 'nasıl olsa yenisi çıkacak' düşüncesiyle anne babaların oluşan çürükleri ihmal edebildiklerini kaydetti. Diş hekimi Gülkaya, 5,5 yaşında başlayıp 7 yaşına kadar olan süreçte daimi dişlerin devam ettiğini anlatarak, “O dişlerin mutlaka kontrol edilmesi ufak çürükler varsa fissür dolgu dediğimiz çizgisel dolguların yapılması gerekmektedir. Böylelikle ilerde çok büyük problemlerin önünü kapatmış oluruz. Süt dişlerinde çürükler varsa onlar doldurulur. Çocuk fırçalama yapıyor mu, yapmıyor mu onlara dikkat etmek gerekir. Beslenmesi nasıl, süt ve sütlü gıdaların diyetinde kullanıyor mu onlara dikkat etmek gerekir. Çünkü ilerleyen zamanda sıkıntılı tablolar ortaya çıkabiliyor” dedi.

“Çocuk, anne ile babayı model olarak seçer”
Çocuklarda sıkıntı yoksa bile, üç, altı ve bir yıllık periyotlarla diş hekimlerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Gülkaya, “Ufak bir sıkıntı olsa bile diş hekiminde erken müdahale erken teşhisle hasta sağlığına kavuşturuluyor. Burada anne babaya çok iş düşmektedir. Çocuk anne babayı model olarak kabul etiği için anne ve babaların diş fırçalamasına dikkat etmesi gerekir. Onlarda bir bakım ve tedaviden geçmesi gerekir ki çocuğa model olabilsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.