Çocuklarda soğuk algınlığını önlemenin basit yolu

Çocuklarda soğuk algınlığını önlemenin basit yolu
 Muhabir
Soğuk algınlığı bir numaralı çocukluk hastalığıdır. Bir araştırmanın gösterdiği sonuçlara göre, ebeveynler çocuklarını kolaylıkla soğuk algınlığından koruyabilirler.

Çocuklarda bir soğuk algınlığını atlatır atlatmaz başka bir soğuk algınlığı gelir. Bu muhtemelen küçük çocukları olan ebeveynler için tanıdık bir durumdur. Çoğu zaman diğer aile üyeleri de hasta olur. Sinirlerinizi bozan bu durum tamamen normaldir. Çünkü her enfeksiyon küçük çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirir. Küçük çocuklar yılda yedi ila sekiz kez soğuk algınlığına maruz kalacaklardır. Ayrıca RS virüsü enfeksiyonları, mide-bağırsak enfeksiyonları ve el-ayak-ağız veya üç günlük ateş gibi tipik çocukluk hastalıkları da yaşanır.

Çocuklar egzersizle sağlıklı kalıyor

Polonya'da 100 çocukla yapılan bir araştırmada, en azından soğuk algınlığı sayısının çok basit yöntemlerle nasıl azaltılabileceği ortaya çıkarıldı.

Araştırmacılar , araştırmaları için kardeş sayısı, önceki aşılar, çocukların ne kadar uyuduğu ve sigara dumanı gibi toksinlere veya hayvan kılı gibi alerjenlere maruz kalıp kalmadıkları gibi çeşitli faktörleri inceledi. Şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırma, bir çocuğun günde ne kadar çok adım atarsa ​​solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma olasılığının o kadar düşük olduğunu gösterdi. Hareketsiz yaşam tarzına sahip çocuklar, 60 günlük çalışma süresi boyunca ortalama dört gün daha sık hastalandı. Tüm yıl boyunca hesaplandığında bu 24 günlük bir fark yaratabilir.

Egzersiz çocuklar için en iyi ilaçtır

Araştırma, uzmanların uzun süredir yaptığı tavsiyelerini de doğruluyor. Çocukların sağlıklı kalabilmeleri için egzersiz yapmaları gerekiyor. En iyisi temiz havada yapılanıdır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şunları öneriyor:

- Bir yaşına kadar olan bebekleri en az 30 dakika boyunca aktif karın pozisyonunda tutun

- Bir ile iki yaş arasındaki çocuklar günde en az 180 dakika çeşitli egzersizler (sallanma, kayma, koşma) yapmalıdır.

- Aynı durum üç ile dört yaş arasındaki çocuklar için de geçerlidir. 180 dakika egzersiz, bunun 60'ı orta ila yüksek yoğunlukta (bisiklete binme, koşma, atlama gibi)

- Dört ila altı yaş arası çocuklar günde 10.000 ila 14.000 adım atmalıdır.

Çocukla birlikte hareket edin

Çocukların doğal bir hareket etme dürtüsü zaten vardır. Sadece bunu yaşamaları gerekir. Bunu örneğin bir gezide, yürüyüşte, aynı zamanda süpermarkete giderken veya anaokuluna giderken de yapabilirler. Kısa mesafeler bile egzersizdir, dolayısıyla kural şudur, mümkün olduğunca yürüyün ve arabanıza binmeyin.

Çocuklarda egzersiz sadece soğuk algınlığı gibi hastalıkların önlenmesi açısından önemlidir. Çocuk doktorları ve ergen doktorları mesleki birliğinin (BVKJ) açıkladığı gibi, aynı zamanda koordinasyon becerilerini, denge duygusunu, mekansal deneyimi ve vücut farkındalığını da eğitiyor. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır, kemikleri güçlendirir, kas ve organ gelişimini destekler. Sağlıksız beslenmeyle birlikte egzersiz eksikliği, çocukluk çağında bile obezite veya yağlı karaciğer hastalığı gibi hastalıklara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.