Çevreci Çetin

Çevreci Çetin

ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLEMELİYİZ

ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLEMELİYİZ

Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek bir ulus olan Türkiye Cumhuriyetinin yetişkin bir bireyi olarak günümüz çocuklarından ben kendi adıma özür diliyorum.

Böyle bir günde sabırsızlıkla beklediğiniz “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını”  büyük bir coşku ile kutlayamadığımız için.

Bizi biz yapan temel değerlerin başında gelen milli bayramları geleneksel olarak kutlamayıp gittikçe özünden uzaklaştırdığımız ve bu sürece 23 Nisanları da dâhil ettiğimiz için.

Sizin en doğal hakkınız olan farklı farklı giysilerle danslar etmek, şiirler okumak, resmigeçitlerde bayrağımızı dalgalandırmak gibi bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duymanıza vesile olan törenleri sadece okul bahçelerine hapsettiğimiz için.

Yılda bir kez de olsa devlet büyüklerinin makamlarına geçip çocuk gözüyle beklentilerinizi seslenme imkânını elinizden aldığımız için.

Dünya evrensel çocuk hakları bildirgesini imzalayıp, çocukların aile içi şiddete, yurtlarda tacize  ve sokaklarda çeşitli baskılara maruz kalarak hayatlarınızı kararttığımız için.

Her gün sizi milli ve manevi değerlerden uzaklaştıracak üzüntü veren vur patlasın çal oynasın türü  görüntüleri izlettirdiğimiz için.

Her fırsatta sağlıklı ve temiz bir çevre için nutuklar atıp, sizin olan doğal kaynaklarımızı hızla  tükettiğimiz ve  çevre kirliliğine neden olduğumuz için.

“Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca, Ağaçlar Ormana, Dönmeli Yurdumda” diye şarkılar ezberletip, daha sonra plansız kentleşme, sanayileşme, fabrika, taş ocağı, santral, baraj, yol vb inşaatlar nedeniyle, güzelim yeşil alanlarını yok ettiğimiz için.

İçki ve sigara içmenin zararlı bir alışkanlık olduğunu her fırsatta dile getirip, kendimiz içmeye devam ederek kötü örnek olduğumuz için.

İnancımıza göre hem İsrafın haram ve günah olduğunu söyleyip,  hem de tüketim alışkanlıklarımızı israf çılgınlığına çevirdiğimiz için;

Yaratılan her canlının yaşama hakkı olduğunu, yaratılanı sevmek ve korumanın Yaratana olan görevimiz olduğunu söyleyip, can dostunuz hayvanlara eziyet etiğimiz için;

Çocuklarımızın en doğal hakkı olan sağlıklı, temiz  ve güvenli bir çevrede yaşama haklarını ve geleceklerini kirlettiğimiz için  ÖZÜR DİLİYORUM.

Biz özürde çocuklarımıza bu anlamlı bayramı armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile TBMM’nin ilk vekillerine. Biz size layık olamadık diye.

ÇETİNCE: Çocuklar bir ülkenin geleceğinin sigortasıdır, onları üzmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Çevreci Çetin Arşivi
SON YAZILAR