'Çok Şükür Oğlum Vatanı İçin Canını Verdi'

'Çok Şükür Oğlum Vatanı İçin Canını Verdi'
Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Yıldırım'ın babası teröre tepki gösterdi

DİYARBAKIR (AA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 2 polisten Murat Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, "Çok şükür oğlum vatanı ve milleti için canını verdi. Şehit babası olarak gururluyum." dedi.

Genç ilçesinde 22 Ekim gecesi zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen polis Murat Yıldırım'ın Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan ailesi taziyeleri kabul ediyor. PKK'lı teröristlere tepki gösteren acılı baba Kemal Yıldırım, AA muhabirine, oğlunun şehitlik mertebesine ulaşmasından gurur duyduklarını anlattı.

-"Oğlum vatanı için canını feda etmek istiyordu"

Yıldırım, şehit oğlunu çok sevdiğini ifade ederek, evladının çok terbiyeli olduğunu, her şeyi kendisine danışarak yaptığını, sözünden çıkmadığını söyledi.

Oğlunun polisliği çok severek yaptığını belirten Yıldırım, "Oğlum vatanı ve milleti için canını feda etmek istiyordu. Çatışma olduğunu oğluma haber vermişler. Oğlum izinli ve evindeymiş. Olayı duyar duymaz panzerin anahtarını alarak dışarı çıkıyor hatta hanımı ona 'Çok acele ediyorsun, bekle biraz nedir öğrenelim.' diyor. O da 'Hayır ben görevime sadık biriyim, vatanım ve milletim için canımı feda ederim.' diyor." ifadelerini kullandı.

-"Murat canım, ciğerimdi"


"O hain teröristler önce tuzak kurup, römorkun içine patlayıcı tuzaklayarak yolun kenarına park etmiş. Oğlum da arkadaşları ile panzerin içinde oradan geçerken patlatıyorlar. Oğlum orada yaralanıyor. Bize haber verdiklerinde hastaneye gittik ama durumu ağırdı, yaşayacak gibi değildi. Birkaç saat bekledik ardından şehit oldu." diyen Yıldırım, şehit oğlunun Yalova'da görev yaptığını, 3 yıl önce Bingöl'e tayin olduğunu aktardı.

Yıldırım, şehit oğlunun beşinci çocuğu olduğunu söyleyerek, "O en sevdiğim oğlumdu. Murat canım, ciğerimdi. İstiyordum ki daha başarılı şekilde vatanına ve milletine hizmet etsin." diye konuştu.

Oğlunun geride gözü yaşlı ve 3 aylık hamile bir eş bıraktığına dikkati çeken Yıldırım, gelininin kendilerine emanet olduğunu dile getirdi.

-"Şehit babası olarak gururluyum"


Baba Kemal Yıldırım, "5 erkek çocuğum daha var, elimden gelirse onların hepsini polis yaparım. Yeter ki o hainlere karşı mücadele etsinler, onları yensinler çünkü onlar boşu boşuna vatanımıza ve milletimize bela olmuşlar. Oğlum vatanı ve milleti için canını feda etmek istiyordu. Çok şükür oğlum vatanı ve milleti için canını verdi. Buna seviniyoruz. Şehit babası olarak gururluyum. Şehitlik herkese nasip olmaz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.