Çolakbayrakdar'dan esnafa çağrı

Çolakbayrakdar'dan esnafa çağrı
KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, esnafın kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin kontrol, muayene ve damgalanma işlemlerinin...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, esnafın kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin kontrol, muayene ve damgalanma işlemlerinin 1 Ocak itibariyle başlayacağını duyurdu.

Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, kanun gereği ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir muayenesinin yapıldığını anımsattı.

Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin zamanında yaptırılması konusunda esnafa çağrıda bulunan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu'na göre elektronik, mekanik ölçü ve tartı aletlerini kullanan esnafın, 28 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar Kocasinan Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğüne müracaat ederek muayene için gün almaları gerekmektedir. Kanunen muayene ve damgaları yaptırmayıp da ölçü ve tartı aletlerini bu şekilde kullananlara, cezai işlem uygulanacaktır. Şimdiden ölçü ve tartı aletlerinde hassasiyet gösteren esnafımıza teşekkür ederim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.