Çölleşmeyle Mücadele Çalışma Grubu Toplantısı

Çölleşmeyle Mücadele Çalışma Grubu Toplantısı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı Yavuz, çalışma grubuna bilgi verdi

TBMM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı Özlem Yavuz, TBMM Çölleşmeyle Mücadele Çalışma Grubu üyelerine bilgi verdi.

Parlamenterler Deklarasyonunda öne çıkan konuları anlatan Yavuz, deklarasyonda mülkiyet hakları ve mevzuat düzenlemeleriyle ilgili kararlar alındığını ifade etti.

Yavuz, üreticiden tüketiciye sistemleri destekleyen mevzuat, araziye erişim ve kullanım haklarının güvence altına alınması, şehircilik, göç ile arazi bozulumu ilişkilerinin ülke gündemlerine alınması, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, yapılaşma gibi nedenlerle toprağın kalıcı kaybına karşı çıkılması, kuraklık, erken uyarı ve sigorta sistemlerinin yaygınlaşması gibi konuların parlamenterlerin üzerinde durduğu konular arasında yer aldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 13. Taraflar Konferansı'nın (COP 13) Çin'in ev sahipliğinde yapılacağını belirten Yavuz, toplantıya ilişkin bilgi verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan ise Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı Parlamenterler Forumu Başkanlığı'nın çalışmalarını anlattı.

Toplantıya AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.