ÇOLPAN İLHAN'IN İSMİ KARŞIYAKA'DA YAŞAYACAK

ÇOLPAN İLHAN'IN İSMİ KARŞIYAKA'DA YAŞAYACAK
Geçen yıl yaşama veda eden Türk Sinema ve Tiyatrosu’nun unutulmaz ismi Çolpan İlhan, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ölümsüzleşti. Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içinde yer alan salona usta oyuncunun ismini verdi.

- Geçen yıl yaşama veda eden Türk Sinema ve Tiyatrosu’nun unutulmaz ismi Çolpan İlhan, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ölümsüzleşti. Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içinde yer alan salona usta oyuncunun ismini verdi.

Usta oyuncu Çolpan İlhan'ın ismi, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Ahmet Piriştina Kültür Merkezi içindeki bir salona verildi. İsim verme törenine Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık da katıldı. Törenin ardından Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından hazırlanan Guguk Kuşu oyunu sahnelenirken, ünlü oyuncular Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Kayhan Yıldızoğlu ve Tuba Ünsal’ın da rol aldığı oyun, salonu dolduranlar tarafından beğenildi. İlhan’ı kültür ve sanatın merkezinde yaşatmak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çolpan İlhan iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir modacı ve iyi bir sanatçıydı. Her şeyin hep en iyisini yapmayı başarmıştı. Türk kadınına örnek olabilecek böylesi bir değeri ilçemizde yaşatmak bize mutluluk verecek. Haziran ayında da Attila İlhan Şiir Ödülleri düzenleyeceğiz” dedi.

"ÇOCUKLUĞUM VE GENÇLİĞİM KARŞIYAKA'DA GEÇTİ"

Ünlü oyuncu Kerem Alışık da, çocukluğu ve gençliğinin Karşıyaka’da geçtiğini belirterek "Karşıyaka Belediyesi, önce annemin ve dayım Attila İlhan’ın rölyefini Çamlık’taki evlerinin girişine astı. Şimdi de bu salona annemin ismi verildi. İzmir’de yetişen ve Türkiye’ye mal olan değerli sanatçılara bu mutlulukları yaşatan Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.