Conocophillips İkinci Çeyrek Bilançosunu Açıkladı

Conocophillips İkinci Çeyrek Bilançosunu Açıkladı
Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,07 milyar dolar zarar eden firma, bu senenin aynı döneminde 3,44 milyar dolar zarar etti- Şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki cirosu, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 59 artarak 8,88 milyar dolar oldu

NEW YORK (AA) - ABD'nin en büyük petrol şirketlerinden olan ConocoPhillips bu yılın ikinci çeyreğine dair bilançosunu açıkladı.

ConocoPhillips'ten yapılan açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,07 milyar dolar zarar eden şirketin, bu senenin aynı döneminde de 3,44 milyar dolar zarar ettiği belirtildi.

Şirketin geçen yılın ikinci çeyreğinde hisse başına zararı 0,86 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 2,78 dolar oldu.

Öte yandan açıklamada, ConocoPhillips'in bu yılın ikinci çeyreğindeki cirosunun, geçen senenin aynı dönemine göre, yüzde 59 artarak 8,88 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Firma, geçen senenin nisan-haziran döneminde 5,57 milyar dolar ciro açıklamıştı.

Firma, ayrıca sermaye ve yatırım harcamalarını yıldan yıla yüzde 9,7 düşürdüğünü açıkladı. Buna göre, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,13 milyar dolar olan bu kalem, bu senenin ikinci çeyreğinde 1,02 milyar dolara geriledi.

ConocoPhillips'in ikinci çeyrekte cirosunun beklentilerin üzerinde gelmesi hisselerine olumlu yansıdı

New York borsasında dünü 43,70 dolardan tamamlayan şirket hisseleri, bugün 44,65 dolara kadar yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.