Copa America'da Arjantin ve Şili yarı finalde

Copa America'da Arjantin ve Şili yarı finalde
Copa America'da, Arjantin, Venezuela'yı 4-1, Şili ise Meksika'yı 7-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

İSTANBUL (AA) - Futbolda 100. yıl anısına düzenlenen 45. Copa America'da oynanan çeyrek final maçlarında Arjantin, Venezuela'yı 4-1, Şili ise Meksika'yı 7-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Foxborough kentindeki Gilette Stadı'nda oynanan günün ilk karşılaşmasında D Grubu'nu lider tamamlayan Arjantin, C Grubu'nu ikinci sırada bitirip çeyrek finale çıkan Venezuela ile karşı karşıya geldi.

Arjantin, istekli başladığı maçta 8 ve 28. dakikalarda Higuain'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili futbolunu sürdüren mavi-beyazlılar, 60. dakikada Messi'nin golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Müsabakanın 70. dakikasında Rondon'un golüyle farkı 2'ye indiren Venezuela karşısında sadece bir dakika sonra Erik Lamela'yla rakip fileleri bir kez daha havalandıran Arjantin, sahadan 4-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla Arjantin, yarı finale adını yazdırdı.

Venezuela karşısında bir gol kaydeden Lionel Messi, Arjantin Futbol Federasyonuna göre 54 golle milli takım adına en fazla gol atan Gabriel Batistuta'nın rekorunu egale etti.

Santa Clara kentinin Levi's Stadı'nda oynanan ve son yarı finalistin belirlendiği karşılaşmada ise D Grubu'nu ikinci tamamlayan Şili, C Grubu'nu lider bitiren Meksika karşısında oyunu tamamen domine etti. 16. dakikada Puch ve 44. dakikada Vargas ile goller bulan Şili, devre arasına 2-0 önde girdi. İkinci yarı baskısını daha da artıran Şili, 49. dakikada Sanchez ile skoru 3-0'a taşıdı. Maçın yıldızı Vargas, 52, 57 ve 74. dakikalarda arka arkaya 3 gol atarak skoru 6-0 yaptı. Açılış golünü de atan Puch, 88. dakikada attığı golle skoru belirledi. Şili, Meksika'yı 7-0 gibi farklı bir skorla yenerek yarı finale yükselmeyi başardı.

Şilili Eduardo Vargas, Copa America tarihinde bir maçta 4 gol atan 12'nci futbolcu oldu.

Copa America'da ilk yarı final maçı, ABD ile Arjantin arasında 22 Haziran Çarşamba günü TSİ 04.00'te oynanacak. Diğer yarı final karşılaşmasında ise 23 Haziran Perşembe günü TSİ 03.00'te Kolombiya ile Şili mücadele edecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.