Çorum’da 30 ev kül oldu

Çorum’da 30 ev kül oldu
Çorum’un Bayat İlçesi’ne bağlı Çukuröz Köyü’nde elektrik kontağından çıkan yangında 30 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Çukuröz Köyü’nde dün akşam bir evde elektrik kontağından çıkan yangın kısa zamanda büyüdü. Yangın rüzgarın da etkisiyle başka evlere de sıçradı. 120 haneli köyde iri panik oldu. Köylediler evleri boşaltıp çıkarlarını dışarı attı. Haber verilmesi üstüne kısa zamanda alana itfaiye ekipleri sevk edildi. Yakın bölgelerden aşırı sayıda itfaiye vasıtası ile Orman İşletme Müdürlüğüne ilişkin arazözler de geldi. Bazı insanlar taşıdıkları kovalarla, yangına müdahale etti. İş makinaları ile yanan evler yıkılırken, birtakım köylüler alevler içinde kalan eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda olan hayvanlarını dışarı çıkartmaya çalıştı. Sabaha karşı yangın denetim altına alınıp soğutma çalışmalarına başlandı. Bayat Kaymakamı İdris Akça ve Belediye Başkanı Ekrem meşhur ile köye giderek tetkiklerde bulundu. Öte yandan Çukuröz köyündeki yangın afetinin peşinden Türk Kızılayı da harekete geçti. Kızılay nedeni ile alana 30 çadır ve köylülere sıcak yemeğin olduğu TIR’da alana gitti. Köylüler evlerinin yanmasını gözyaşları ile izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.