Çorum'da bin 600 kişi koştu

Çorum'da bin 600 kişi koştu
Çorum Belediyesince ikincisi düzenlenen Geleneksel Hitit Koşusu'nda 32 ilden bin 600 kişi ter döktü

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince ikincisi düzenlenen "Geleneksel Hitit Koşusu"nda bin 600 kişi mücadele etti.

Tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu Hürriyet Meydanı'nda koşu öncesi gerçekleştirilen törende konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, koşuya bu yıl daha çok ilgi olduğunu belirtti.

Koşuya, 32 ilden katılım olduğunu ifade eden Külcü, "Geçen sene birincisini gerçekleştirdiğimiz koşumuzu geleneksel hale getirme arzumuzu ifade etmiştik. Şükürler olsun bu yıl ikincisini yapmayı başardık. Yarışlarımız için yapılan kayıtlarda 150 lisanlı ve milli sporcu, bin 450 de halk kategorisinde olmak üzere toplam bin 600 kişi kayıt yaptırdı. Geçen yıl 900 kişiyle bu yarışları tamamlamıştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlarla bu işi yapacağız." dedi.

Hürriyet Meydanı'ndan başlayan koşuda, genel klasmanda 150 lisanslı sporcu 10 kilometrelik parkuru, halk kategorisinde de bin 450 kişi 3 kilometrelik parkuru en kısa sürede tamamlamak için ter döktü.

Ayrıca engelli sporcular için de temsili olarak yarış düzenlendi. Engellilerle beraber belediye başkanı Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de koştu.

Yarışta genel klasman kategorisinde birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira, halk kategorisinde ise birinciye 500, ikinciye 400, üçüncüye 300 lira ve madalya verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.