"Çözüm Süreci Devam Etmeli"

"Çözüm Süreci Devam Etmeli"
Ağrı ve Ardahan'daki sivil toplum örgütü temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci'nin devam etmesini istedi

Ağrı ve Ardahan'daki sivil toplum örgütü temsilcileri, Çözüm Süreci kapsamında atılan adımların Doğu Anadolu Bölgesi'nde olumlu karşılık bulduğunu bildirdi.Uzun yıllar terör olayları nedeniyle ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda yatırımların yapılmadığı Doğu Anadolu Bölgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı süreçle geri kalmışlıktan kurtulmaya çalışıyor.Çözüm Süreci'ni, Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olarak değerlendiren sivil toplum örgütü temsilcileri de sürecin bölgede yaşayan insanların umutlandırdığını ve gençlerin de geleceğe güvenle baktığını açıkladı.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin Doğu ve Güneydoğu açısından normalleşme ve insan hakları süreci olduğunu belirtti.

Çözüm Süreci'nin, bu bölgelerde antidemokratik adımların son bulduğu anlamına geldiğini dikkati çeken Anığı, şöyle konuştu:

"Bu anlamda bugüne kadar atılmış adımlar çok olumluydu. Her ne kadar seçim süreçleri anormal süreçler olsa bile bu süreçlerde her zaman birçok proje duruyor gibi gözükse de en temelde bunun devam etmesi adına, muhakkak bu sürecin yeniden kendi zamanına ve zeminine kayması gerekiyor. Sürecin yeniden normalleşmesi gerekiyor. Bölge büyük bir rahatlık yaşadı. İnsan hakları anlamında yıllarca sistemin bu bölgede uyguladığı antidemokratik uygulamaların birçoğu artık yok. Dolayısıyla bölgede bir rahatlama, kardeşlik ve bahar havası oluştu. Bu ekonomik anlamda da artık yavaş yavaş filizler vermeye başlamıştı. Ama şu an bir duraksama görünüyor. Bu süreçten umutluyum. Bu duraksamanın da geçici olduğuna inanıyorum."

Süreç için tekrarı için adımların atılması gerektiğine inandıklarını bildiren Anığı, hükümet ve HDP'den ziyade sivil yapıların, basının ve kamuoyunun daha fazla yük alması gerektiğini ifade etti.

Anığı, "Çünkü hassas bir sürece girildi. Bölgemizdeki sıcak gelişmelerle süreç sekteye uğratılmak isteniyor. Özellikle dışımızdan kaynaklı bazı güçler. Kardeşlik bağının zayıflatılmasına yönelik çabalar var. Bu süreçte hepimize daha fazla iş düşüyor. Bu konuda daha fazla efor sarf etmemiz gerekiyor" dedi.

-Ardahan

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Çözüm Süreci'nin olması gerektiğini belirterek, herkesin buna ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Toplumun huzur istediğini, buna duyarlı olan herkesin de sürece katkı sunması gerektiğini vurgulayan Demirci, "Toplumsal barışın sağlanması adına Çözüm Süreci önemli. Çünkü insanlar artık huzur istiyor. Ekonomi için, huzur ve toplumun barışı önemli. Bir yerde huzur ve barış varsa, orada ekonomi de güçlenir. Dolayısıyla bu da bize yansır" diye konuştu.

Ardahan Esnaf ve Odalar Birliği (AEOB) Başkanı Yılmaz Özer, bu dönemin kardeşliğinin daha da pekişmesi gereken bir dönem olduğunu vurguladı.

Özer, şunları kaydetti:

"Artık insanlar huzurlu bir şekilde yaşamak istiyor. Bugün mübarek Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Farklı etnik yapıda insanlar var. Birlikte bu güzel günü kutluyoruz. Bu da şu demektir, bizler kardeşiz. Birlik olacağız ve huzurumuz bize yeter. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevisi ve Sünnisi ile hepimiz kardeşiz. Bunun içinde bize, bizim geleceğimize Çözüm Süreci lazım. Çözüm Süreci'ne duyarlı olan her vatandaşın destek ermesi gerekir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.