Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

Çözüm sürecinin ilk meyvesi

Çözüm sürecinin ilk meyvesi

İlk İttifak Girişiminde Başarı Sağladılar

Ardahan İl Genel Meclisinde İl Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı. İl Encümenliği’nde AK Parti grubuna karşı  CHP, MHP ve HDP ittifak yaptılar ve kendi partilerinden birer aday gösterdiler. Sonuçta ittifakın ortakları isteklerine kavuştular ve birer üyelik kazandılar. Seçimin hemen ardından Ülkücüler tepkilerini ve bu tepkinin gerekçelerini ortaya koydular. MHP’den seçilen üyenin derhal istifa etmesi taleplerini duyurdular.

Ardahan İttifakı siyaseten ben de bir yenilgi hissine dönüşse de bir an durdum, sağlıklı düşünmediğimi fark ettim. İttifakın yapılmasına Ülkücülerin tepkisini haklı görmem benim siyasi düşünceme hizmet eder nitelikte, yenilgi hissimi hafifleten bir söylem. İyi ama toplum yaşamımıza ne kadar hizmet ediyor, bu husumet nereye kadar sürecek? İnsan “artık yeter, silahları gömelim, karanlık geçmişe bir perde çekelim” demeden de geçemiyor. Sizce Ardahan İttifakı, çözüm sürecinin ilk meyvesi olabilir mi? Bekleyip göreceğiz.

Milletvekili İle Milletin Vekilinin Farkı

Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ’ı rehin alan teröristler CHP’li Sezgin TANRIKULU ile görüşme taleplerini bildirdiklerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, TANRIKULU’nu telefon ile arar, TANRIKULU da en kısa zamanda geleceğini söyler. Gelmez. Sonraki telefonlara da çıkmaz. Savcımız şehit olur. TANRIKULU savunma hissi ile başlar twitter üzerinden yazmaya. Yazının özeti “ben sadece bir avukat değil, CHP Genel Başkan Yardımcısıyım. Benim muhatabım Cumhuriyet Başsavcısı değil, hükümettir” ve benzeri saçmalamalar. Konuya tarafgir baktığımı düşünenler, açıklamaların tamamını @MSTanrikulu adresinde bulabilir. Bir de unutmadan TANRIKULU’nun “insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı” olduğunu belirtelim.

Sen milletin vekili olup Şehit Savcı Mehmet Selim KİRAZ Adliyesi’ne görev hissi ile koşamadıktan sonra avukat olsan, genel başkan yardımcısı olsan, siyasetçi olsan, milletvekili olsan ne yazar? Benim gibi düşünenlere vekaleten buradan sana haykırıyorum: Yemişim senin genel başkan yardımcılığını.

Enaniyete Teslim Olmuş Ak PARTİ’ liler

Bu gün AK PARTİ, milletvekili adaylarını YSK’ya bildirecek. Yanılmıyorsam 6.000 civarında milletvekili aday adayı için milletvekili olmanın yolu bu seçimlerde kapanmış olacak. Sevinenler, üzülenler, enaniyete teslim olup basına zehir zemberek açıklamalarda bulunanlar 8 Nisan’dan sonra vizyona girecekler. Kendisinin milletvekilliğini “kesin” olarak görenler ve bu düşüncesini ailelerine ve sevenlerine kabul ettirmiş olanların psikolojik destek almalarını tavsiye ederim. Tıbben bunu nasıl tanımlıyorlar bilmiyorum, ben buna “liste sendromu” diyeceğim. Liste dışında kalacak milletvekili aday adayları için acılarını hafifletecek bir cümle biliyorum:

Hiçbir AK PARTİ’li geçmişte yapılan yanlışlar gibi milletin gücünü kendi gücüne tahvil etmek gibi bir vefasızlığa, sadakatsizliğe izin vermeyecektir.

Recep Tayyip ERDOĞAN (Ak Parti Tüzüğü Önsözü’nden alınmıştır)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR