Cruz, Trump'a Destek Vermeyeceğini Açıkladı

Cruz, Trump'a Destek Vermeyeceğini Açıkladı
Cumhuriyetçi Parti kongresinin üçüncü gününde, partinin başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın ön seçimlerdeki en güçlü rakibi Teksas Senatörü Ted Cruz, Trump'a destek vermeyeceği açıklamasında bulundu

WASHINGTON (AA) - Cumhuriyetçi Parti kongresinin üçüncü gününde, partinin başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın ön seçimlerdeki en güçlü rakibi Teksas Senatörü Ted Cruz, Trump'a destek vermeyeceği açıklamasında bulundu.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti'nin Cleveland'da pazartesi günü başlayan kongresi devam ediyor.

Kongrenin üçüncü gününe damgasını vuran olay, Teksas Senatörü Cruz'un sahneye çıkmasıyla yaşandı. Uzun bir konuşma yapan ve Trump'a destek vermeyeceğini açıklayan Cruz, delegelere "Vicdanınızla oy verin" çağrısında bulundu.

Trump taraftarlarının yuhalamaları arasında konuşmasını tamamlayan Cruz'a bazı eyalet delegeleri ise büyük destek verdi.

Daha sonra, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Trump, Cruz'u "verdiği sözde durmamakla" suçladı.

Ön seçim sürecinin bir diğer güçlü yarışçısı Florida Senatörü Marco Rubio ise video konferans yöntemiyle bağlandığı kongrede, "Kasım ayındaki seçimleri kazanacağız" vurgusuyla bir konuşma yaptı.

Parti tabanının tamamını bir araya getirip getiremeyeceği merak konusu olan Trump'a karşı Cruz'un çıkışı, kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesinde ünlü emlakçı için iyi sinyaller olarak yorumlanmadı.

Cumhuriyetçi Parti kongresi, 21 Temmuz'da Trump'ın yapacağı konuşmayla sona erecek.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.