Crytek, "CRYENGINE"nin Türkiye lisansını aldı

Crytek, "CRYENGINE"nin Türkiye lisansını aldı
Türk yatırımcıların kurduğu dünya oyun teknolojisi devi Crytek, gerçek zamanlı film üretim yazılımı teknolojisi "CRYENGINE"nin Türkiye lisansını aldı- "CRYENGINE" teknolojisi ile artık Türk film kahramanları da ejderhalara kafa tutabilecek, uçurumlardan a

İSTANBUL (AA) - Türk yatırımcıların kurduğu dünya oyun teknolojisi devi Crytek, gerçek zamanlı film üretim yazılımı teknolojisi "CRYENGINE"nin Türkiye lisansını aldığını açıkladı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, teknoloji sayesinde Türk filmleri, modern sinema sektöründe büyük öneme sahip dijital ve 3D animasyon tekniğine artık daha kolay ulaşabilecek, Türk film kahramanları da ejderhalara kafa tutabilecek, uçurumlardan atlayabilecek ve kaldırılması imkansız denen ağırlıkları rahatla kaldırabilecek.
Ayrıca, "CRYENGINE" oyun geliştirme teknolojisinin, gerçek zamanlı film üretim yazılımı "Film Engine"de de kullanacağı ifade edildi. Film Engine, film yapımcılarına yeni kapılar açmak için Crytek'in gerçek zamanlı hikaye anlatımına izin veren "Hepsi Bir Arada Geliştirme Aracı"nı da lisansladığı bildirildi. Film Engine’nin yüksek kalitede görsel efektler ve bilgisayar animasyon filmleri hazırlamak isteyen film yapımcılarına gereken tüm kaynakları sunarken, zaman konusunda da kendilerine çok büyük bir avantaj sağlayacağı belirtildi.
Açıklamada, CRYENGINE Kreatif Direktörü Frank Vitz'in, "CRYENGINE, sahip olduğu uyarlama hızı, ölçeklenebilirliği, görsel uyumluluğu ve 3D işleme gücü sayesinde Film Engine ile mükemmel bir uyumluluk sağladığını kanıtlamıştır. Dijital içerik üretim çağındayız ve gerçek zamanlı teknoloji, artık çok önemli bir yer kaplamaktadır. CRYENGINE’in yepyeni alanlara sıçrayıp neler yapabileceğini göstermesi bizim için oldukça heyecan verici." ifadelerine yer verildi.
Oyun geliştirmede "CRYENGINE" kullanmak isteyenler Crytek’in yeni "İstediğin Kadar Öde" modelini kullanmak için "cryengine.com" sitesini ziyaret edebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.