CÜ Merkezi Ar-Ge Laboratuvarlarının tanıtımı yapıldı

CÜ Merkezi Ar-Ge Laboratuvarlarının tanıtımı yapıldı
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent'te kurulan merkezi Ar-Ge laboratuvarlarının tanıtımı yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknokent'te kurulan merkezi Ar-Ge laboratuvarlarının tanıtımı yapıldı.

Merkezde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, eğitim ve öğretimin yanında araştırma ve geliştirmelere de önem verdiklerini söyledi.

Ar-Ge merkezinin gelişimini tamamladığını ve faaliyetlerini hızlandırmaya başladığını aktaran Kocacık, "Bu çerçevede sadece bir eğitim öğretim kurumu olmak değil, araştırma üniversitesi olma yolunda da önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Ar-Ge binamız kanser araştırmaları, mühendislik araştırmaları ve yenilenebilir enerji araştırmaları konusunda oldukça iyi diyebileceğimiz, umut verici araştırmalara imza atacaktır. Bunula ilgili aldığımız cihazlar burada faaliyete başladığında hem belirttiğim alanlara hem de bölgemize, şehrimize önemli hizmet vereceğine eminim. Sadece hizmet vermek değil hem şehrimizin hem bölgemizin kalkınmasına da büyük ölçüde yarar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kocacık, merkezin üniversite-şehir işbirliğinin gelişimine zemin hazırlayacağını da belirtti.

Ar-Ge Müdürü Prof. Dr. Mustafa Turan ise merkez için 12 milyon lira harcandığını dile getirerek, alınan cihazlar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Kocacık ve beraberindekiler laboratuvarları gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.