Çubuk'a Agat taşı işlemeciliği atölyesi

Çubuk'a Agat taşı işlemeciliği atölyesi
Yaklaşık 70 kursiyerin eğitim gördüğü atölyede, 408 saat teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek

ANKARA (AA) - Ankara Kalkınma Ajansı ve Çubuk Belediyesinin iş birliği ile kurulan Çubuk agat taşı işlemeciliği atölyesi faaliyete başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 718 bin liralık destek ile agat taşı ve kuyumculuk sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla geliştirilen proje kapsamında açılan atölyede, kursiyerlere taş işleme ve kuyumculuk eğitimi veriliyor.

Eğitmenlerden Ahmet Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin toplam 480 saat teorik ve uygulamalı eğitim alacağını belirtti.

Atölyede yaklaşık 70 kursiyerin eğitim aldığını dile getiren Keser, kurs sonunda sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yeteceğini bildirdi.

Keser, şunları kaydetti:

"Bu sektörde büyük bir potansiyel olduğunu ve yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Şu an gruplar halinde yaklaşık 70 kursiyerimiz var. Onlara taşları, taşların işleme yöntemleri, süslemede kullanılacak tellerin nasıl büküleceğini, nasıl süsleyebileceğimizi, işlenmiş taşların kenarına nasıl bir çerçeve yaparız gibi temel konularda eğitim vermekteyiz."

Kursiyerlerden emekli öğretmen Sevgi Cengiz ise her gün Ankara'dan Çubuk'a geldiğini belirtti.

Emekli olduktan sonra zamanını hobilerine ayırmaya başladığını anlatan Cengiz, "Çok heyecanlıyım. Bunu meslek edinmek amacından ziyade iyi zaman geçirmek, yeni insanlar tanımak ve el becerilerimi geliştirmek için yapıyorum. Taşı yeni tanıyorum ve doğanın çok zengin olduğunu, bu taşları tanıdıktan sonra anladım. İnanılmaz görseller var. Onlara dokunabiliyoruz ve bu beni çok etkiliyor." diye konuştu.

Kursiyer Şabanözü İmam Hatip Ortaokul Müdürü Erdal Güler de sanatla uğraşmanın sayısız faydası olduğunu ifade ederek, "Benim için çok faydalı oldu. Arkadaşlar için de faydalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu tip kursların devamı olur." dedi.


Çubuk'a Agat taşı işlemeciliği atölyesi

Çubuk'a Agat taşı işlemeciliği atölyesi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.