Çubuk'ta Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

Çubuk'ta Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası
Çubuk ilçesinde, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için "Haydi Çubuk Kardeşlik Vakti" adlı yardım kampanyası başlatıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için "Haydi Çubuk Kardeşlik Vakti" adlı yardım kampanyası başlatıldı.

Hayrat Vakfı Çubuk Şubesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında 8 Mayısa kadar toplanacak insani yardım malzemeleri, Suriye'deki Türkmen yetkililere ulaştırılacak.

Atatürk Parkı'nda kampanya için hazırlanan tırdaki görevlileri ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçe halkının her zaman mazlumların yanında olduğunu söyledi.

Çubuk Belediyesi olarak daha önce Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası düzenlediklerini anımsatan Belediye Başkanı Acehan, şöyle konuştu:

"Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere başlatılan kampanyadan dolayı Hayrat Vakfı Çubuk Şubesi üyelerine teşekkür ediyorum. Düzenlenen bu kampanyaya hayırsever vatandaşlarımızın, STK'ların kayıtsız kalmayacaklarına inanıyorum. Tarihin her bir döneminde birlik ve beraberliği, misafirperverliği, vakarlığı ve hamiyetperverliğiyle bölgesinde örnek olan Çubukluları bu büyük hayır hareketine katkıda bulunmaya davet ediyorum."

Vakfın Çubuk Şube Başkanı Abdurrahim Olmuş ise, kampanyaya destek ve katkılarından dolayı Acehan'a teşekkür etti.

Kampanyaya destek çağrısında bulunan Olmuş, "Yardım tırımızı Atatürk Parkı'na konuşlandırdık. Kampanyamızda un, kuru gıda, kullanılabilir giyim, battaniye gibi malzemeler kabul ediyoruz. Kampanya süresince saat 09.00'dan başlayarak 21.00'e kadar her gün burada yardımları kabul ediyoruz." dedi.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Recep Dere de, kampanyaya Çubuk Belediyesi işçilerinin de destek verdiğini belirtti.

Dere, sendika olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduklarını, yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.