Çubuk’ta, ilaçlama çalışmaları

Çubuk’ta,  ilaçlama çalışmaları
ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi tarafından sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldığı bildirildi. Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi tarafından sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıldığı bildirildi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde haşerelerin rahatsızlık vermemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları destekle mahallelerde larva, pupa ve uçkun ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Topçu, şöyle konuştu:

"Haşereyle mücadele çalışmalarımız Şubat ayında larva mücadelesiyle başladı ve buna uçkun mücadelesi de eklendi. Uçkun mücadelesi 2 ekip 6 personel ve 2 vardiya halinde günlük olarak yürütülmektedir. Ayrıca çiftliklerdeki fosseptiklerin ve gübreliklerin yanı sıra, kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerinde ise larva ilaçlaması çalışmamızda aralıksız sürdürülmektedir. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokaklarında periyodik olarak 5-10 günlük aralıklarla ilaçlama yapılmaktadır. Bu çalışmalara Ekim ayı sonuna kadar devam edilecek. Vatandaşlarımız, haşereyle ilgili şikayetlerini müdürlüğümüze veya belediyemizin ak masa birimine bildirebilirler."



Çubuk’ta, ilaçlama çalışmaları

Çubuk’ta, ilaçlama çalışmaları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.