Çubuk'ta tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi

Çubuk'ta tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi
ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde Çubuk Dernekler Federasyonu ile Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından "En Sevgiliye Türk Tasavvuf Musikisi Konseri...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde Çubuk Dernekler Federasyonu ile Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından "En Sevgiliye Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Şiir Dinletisi" programı düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlere Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Çubuklu polis memuru Ahmet Çam’ın ruhuna okunan duayla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, dernek olarak bir taraftan öğrencilere burs verdikleri diğer taraftan da kültürel faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Ömürleri ve sağlıkları yettiği kadar eğitime destek olacaklarını anlatan Erkan, hali vakti yerinde olan herkesi eğitime destek olmaya davet etti.

Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş da yaşları 50 ila 60 arasında değişen dernek üyelerini yaptıkları faaliyetler dolayısıyla tebrik etti.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Fatih Koca şefliğinde oluşan koro bir konser verdi.

Keyifli dakikalar geçiren Çubuklular, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Daha sonra derneğe gönüllü katkı veren üniversite öğrencilerinden Fatma Nur Doğan "Bülbül" ve Burak Ünal ise "Gelseydin" isimli şiirleri müzik eşliğinde okudu.

Programda, Dr. Fatih Koca’ya plaket verildi.

Programı, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara ve davetliler izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.