ÇÜ'de temel atma ve toplu açılış töreni (1)

ÇÜ'de temel atma ve toplu açılış töreni (1)
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı:- "Türkiye'de 2002'ye kadar sadece 76 üniversite varken, biz 117 üniversite daha inşa ederek toplam üniversite sayımızı 193'e ulaştırdık"- "15 yıl önceki sağlık sektörünün halini hepimiz biliyoruz. 2002'ye kadar yapılmış sa

ADANA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'de 2002'ye kadar sadece 76 üniversite varken AK Parti iktidarınca 117 üniversite daha inşa edilerek bu sayının 193'e ulaştırıldığını söyledi.

Sarı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Dr. Mehmet Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası temel atma ve yapımı tamamlanan 12 hizmet binasının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 160 milyon liralık yatırımlar ile ÇÜ'nün başta sağlık olmak üzere, spor, kültür ve teknoloji merkezi haline geleceğini ifade etti.

Sağlıkta yapılan dev reformların vatandaşı memnun ettiğini anlatan Sarı, "15 yıl önceki sağlık sektörünün halini hepimiz biliyoruz. 2002'ye kadar yapılmış sağlık tesisi sayısı sadece bin 78 idi, AK Parti hükümetleri 14 yılda bu sayıya ek 3 bin 228 sağlık tesisi inşa ederek milletimizin hizmetine sundu." diye konuştu.

Sarı, çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız arasındaki ayrımı kaldırıp işçimizle memurumuzu aynı hastanede tedavi etmeye başladık. Artık herkesin hizmetinden memnun kaldığı, arzu ettiği hastanede tedavi görme imkanı var. Hastanelerimizi tam teşekküllü hale getirdik, son teknolojiyle donattık. Sağlıklı bir topluma sağlıklı nesillerle ulaşacağımızı hepimiz biliyoruz. Bunu başarmak da hepimizin görevi. Bunun bilincinde, usanmadan ve yorulmadan çalışıyoruz. Bugün de onkoloji ve hemotoloji hizmet binasının temelini atacak, üniversitemizin bir dizi yeni yatırımını da hizmete sokacağız."

Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji ve Hematoloji Hizmet Binası hakkında bilgi veren Sarı, "Hizmete açıldığında maliyeti 60 milyon lirayı bulacak binanın 16 milyon liralık kısmını bağışlayan Adana Verem Savaş Derneği Başkanı Levent Etiz Bey'e ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Onkoloji ve hematoloji hizmet binasına adı verilen dernek kurucu başkanı ve Etiz'in babası Mehmet Feyyaz Etiz'i de rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarı, 190 yatak kapasiteli tesisin iki yıl içerisinde hizmete girmesinin planlandığını bildirdi.

Sağlığın kıymetinin kaybedildikten sonra anlaşıldığını ifade eden Sarı, insan sağlığı ve yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yatırımların kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Üniversitelerin, bilimin, teknolojinin, düşüncenin üretildiği merkez olduğunu belirten Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz, üniversitelerimizin bilimsel çalışmalarını desteklemektedir. Her anlamda en ileri teknolojiyi, Balcalı hastanemizin yeni merkezi ameliyathanesinde yakalayacağız. Toplam 35 ameliyat odası, anestezi birimi, yatakhane bölümü, derslikler, otomasyon ünitesi gibi birimlere sahip olacak merkezimiz tam donanımlı olacak. ÇÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı ise ileri bilimsel araştırmalar yapan merkez olacak. Tıp Fakültesi öğrencilerimizi, konforlu ve modern alanlarda eğitim almasını sağlamak üzere her biri 360 öğrenci kapasiteli iki adet yeni amfi yapıldı."

- Adnan Menderes Bulvarı'na düzenleme

AK Parti olarak göreve geldikleri ilk günden bu yana Adana'yı başta ekonomik ve teknolojik, sağlık, sosyal, eğitim, kültürel, sportif ile daha bir çok alanda kalkındırabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Sarı, herşeyin en iyisini yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini bildirdi.

"Adana 2023 Türkiye'sinde hedeflerine kilitlenmiş olarak yoluna devam edecek" diyen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsana yapılan hizmeti en kutsal görev olarak gördük. Üniversitemizin karşı yakasındaki, Adanalı hemşehrilerimizin rekreasyon olarak kullanmaya çalıştığı Adnan Menderes Bulvarı üzerinde geçen ziyaretimde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşme sonucunda, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortak proje çalışması gerçekleşecek. İki bakanlık Adnan Menderes Bulvarı'nı elden geçiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Adnan Menderes Bulvarı'nı, Adana'ya rekreasyon alanı olarak hediye edeceğiz."

- "Türkiye'de üniversite sayısı 193'e ulaştı"

Bakan Sarı, 4-5 ay içinde yeni yatırımların açılışı için tekrar bir araya geleceklerini dile getirdi. Yüksek öğretimin önemine değinen Sarı, nüfusunun yüzde 30'u asgari 4 yıllık lisans eğitiminden geçmeyen ülkelerin gelişmiş ülke olarak sayılmadıklarını söyledi.

AK Parti iktidara geldiğinden bu yana üniversitelerde çok ilerleme kaydettiklerini anlatan Sarı, "Türkiye'de 2002'ye kadar sadece 76 üniversite varken, biz 117 üniversite daha inşa ederek toplam üniversite sayımızı 193'e ulaştırdık. Bir yandan yeni üniversiteler kurarken, diğer yandan her öğrencimize burs verdik, yeni yurtlar açtık, parasızlığı eğitimin önünde engel olmaktan çıkardık. 2023 vizyonumuz belli. Ülkemizin ekonomiden eğitime, sağlıktan kültüre her alanda atacağı adımlar planlandı. Yarınlarımız daha güzel olacak. İstikrarımız sürecek." sözlerine yer verdi.

(Sürecek)

ÇÜ'de temel atma ve toplu açılış töreni (1)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.