Çukurca Şehitlerinden 5'i Ebediyete Uğurlandı

Çukurca Şehitlerinden 5'i Ebediyete Uğurlandı
Çukurca'da şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu, Astsubay Üstşavuş Mekan Şahin, Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi, Uzman Çavuş Muammer Arı ve Uzman Çavuş Fatih Özdemir son yolculuklarına uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK'lı teröristler ile girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

ANNESİ AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Dün sabah saatlerinde Hakkari'nin ÇukurcaÇığlı Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK'lı teröristler ile girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun cenazesi memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Şehit Akarsu için Kalemkırdı Cami'nde öğle namazına müteakiben tören düzenlendi. Şehidin ağabeyi Hasan taziyeler, kabul ederken anne Türkan Akarsu ise ayakta durmakta güçlük çekti.

PKK ALEYHİNDE SLOGANLAR ATILDI

Şehidin cenazesi İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven'in kıldırdığı namazın ardından KartalHava Şehitliği'nde toprağa verildi. Vatandaşlar şehidi 'Şehitler ölmez vatan bölünme', 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla uğurladı. Törene Vali Orhan Düzgün, belediye başkanları, kurum kuruluş temsilcileri, polis ve askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"KEŞKE ŞEHİT OLSAM DİYORDUN, VAADİNE ERDİN KUZUM"

 

Öte yandan şehidin annesi Türkan Akarsu, "Keşke şehit olsam diyordun, vaadine erdin kuzum" diyerek gözyaşı döktü. Anneyi asker ve vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. Ayrıca şehit İbrahim Akarsu'nun babası Ahmet ve kardeşi Yılmaz Akarsu'yu birer yıl arayla kaybettiği öğrenildi.

KOCATEPE'DE 2 ACI BİRDEN

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu ve destek için giden kobra helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 8 askerden, Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin ve Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi, Ankara Kocatepe Camii'nde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze namazına, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"DÜŞMANLAR ÇATLASIN, AĞLAMAYACAĞIM"

Mekan Şahin'in ailesi cenaze törenine üzerinde Türk bayrağı olan tişörtlerle katıldı. Şehit Mekan Şahin'in annesinin, "Düşmanlar çatlasın ağlamayacağım. Sakın ağlamayın, ağlayacaksanız gidin" şeklindeki feryatları yürekleri dağladı. Şehitlerin cenaze aracına götürülmesi sırasında asker selamı veren şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ayrıca, cenaze namazı sırasında CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e tepki gösteren 2 kişi ise gözaltına alındı.

ŞEHİT ATEŞİ AFYONKARAHİSAR'A DA DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen PiyadeUzman Çavuş Muammer Arı, Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde defnedildi.

KIZI TABUTA SARILIP AĞLADI

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, önce helallik alınmak üzere Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada şehidin annesi Havva, babası Mustafa, eşi Hacer ve10 yaşındaki kızı Dilara, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Arı'nın naaşı daha sonra namazın kılınacağı Merkez Camisi'ne getirildi. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bayat Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,Afyonkarahisar milletvekilleri, askeri ve emniyet yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

NİĞDE'DE DE AYNI ACI

Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, gece saatlerinde Adana'dan karayoluyla Niğde Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Buradan Merkez Dere Mahallesi'nde ikamet eden ağabeyi Esen Özdemir'in evine getirilen şehit için helallik alındı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

NÖBET TUTAN ASKER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Niğde Belediye Başkanlığına ait cenaze aracıyla kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu. Tabutun başında nöbet tutan bir askerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan namazın ardından Niğde Şehitliği'ne defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti NiğdeMilletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Hareket Daire Başkanı Tuğgeneral İbrahim Lütfi Nuhoğlu, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

kaynak:haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.