Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni
Kalkınma Bakanı Elvan:- "Tarihiyle, kültürel mirasıyla inanılmaz bir değere sahip olan Çukurova havzamız, inşallah, o uzun sahilleriyle hem yurt içinden, hem de yurt dışından turistlere önemli bir hizmet verecek. Bu anlamda, Çukurova Havalimanı önemli bir

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Tarihiyle, kültürel mirasıyla inanılmaz bir değere sahip olan Çukurova havzamız, inşallah, o uzun sahilleriyle hem yurt içinden, hem de yurt dışından turistlere önemli bir hizmet verecek. Bu anlamda, Çukurova Havalimanı önemli bir işlevi gerçekleştirecek." dedi.

Elvan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımıyla gerçekleşen "Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Çukurova'nın Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Ekonomisi, sanayisi, tarımı ve hizmet sektörüyle öne çıkan yörenin en önemli eksikliklerinden birinin Çukurova'yı tüm dünyaya entegre edecek bir havaalanı olduğunu belirten Elvan, ilk girişimi 2013 yılında yapılan havalimanının, yüklenici firmanın gerekli taahhütleri yerine getirmediği için geciktiğini anımsattı.

Elvan, daha fazla gecikmemesini istedikleri havalimanının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırım programına alınarak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi. Elvan, "Yüklenicinin de bizlere sözleri var, Allah'ın izniyle altyapısını bu yıl sonu itibariyle tamamlayacak. Üst yapı hedefimiz ise 2018 yılı sonu. Biz, hem Adanalı, hem Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine bu havaalanını 2018 yılı sonunda sunmayı istiyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ilk sanayileşme hamlesinin Adana ve Mersin'de başladığına dikkati çeken Elvan, şöyle devam etti:

"Çukurova, öyle bereketli topraklara, öyle güzel insanlara sahip ki inşallah Türkiye ekonomisinin gelişmesine, kalkınmasına ciddi katkılar verecektir. Havalimanının yapılmasıyla birlikte Adana'mızın, Mersin'imizin turizm potansiyeli inanılmaz bir şekilde değerlendirilecek ve bölge ekonomisine turizm açısından inanılmaz bir katkı sağlanacaktır. Tarihiyle, kültürel mirasıyla inanılmaz bir değere sahip olan Çukurova havzamız, inşallah, o uzun sahilleriyle hem yurt içinden, hem de yurt dışından turistlere önemli bir hizmet verecek. Bu anlamda, Çukurova Havalimanı önemli bir işlevi gerçekleştirecek."

Elvan, havalimanının turizmin yanı sıra kargo taşımacılığına da büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Çukurova Havalimanımız, sadece turizm açısından değil, ihracatımızın daha da artması, güçlenmesi açısından da büyük bir önem taşıyor. Havalimanının yapılmasından sonra özellikle kargo taşımacılığının güçlü bir şekilde başlatılmasıyla, Çukurova'nın, Adana'nın, Mersin'in ihracatının nasıl ve ne şekilde patlayacağını hep birlikte göreceğiz." ifadesini kullandı.

- "Yeter artık diyoruz, yeter, yeter diyoruz"

Türkiye'nin geçmişte siyasi ve ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Elvan, siyasi istikrarın olduğu ülkelerde, ekonomik istikrarın da olacağına işaret etti.

Bakan Elvan, ülkenin önünün çoğu kez kesilmeye çalışıldığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"1950'li, 1960'lı yıllarda milli gelir açısından Türkiye'nin çok gerisinde olan ülkeler, şu anda Türkiye'nin 2, 3 katı milli gelire sahipler. Nedeni, o yapılan darbeler, vesayet odaklarının hükümetler, meclisler üzerinde yaptıkları baskılar. Aslında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyorlar ama Türkiye'de egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olmaması için her türlü girişim yapıldı. Sizin haklarınız, yetkileriniz ellerinizden alındı. Siz gittiniz oy verdiniz, ama birileri meclise, hükümete müdahale etmeye çalıştı. Yeri geldi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TBMM üzerinden savaş uçakları uçurttular, yeri geldi milletvekillerinin genel kurula girmesini engellediler. Artık biz buna bir nokta koymak istiyoruz, yeter artık diyoruz, yeter, yeter diyoruz. "

Güçlü bir lidere sahip Türkiye'nin son 15 yılda ekonomisini geliştirdiğinin altını çizen Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin milli gelirini 4 katından fazla arttırdık, 2 bin dolarlardan, 11 bin 500 dolarlara kadar çıktık. 200 milyarlık milli gelirimizden, 860 milyar dolarlık milli gelirimize ulaştık. Bu kolay olmadı, bizim de önümüze engeller koydular. Mayınlar döşediler, partimizi kapatmaya çalıştılar, 367 krizleriyle karşı karşıya kaldık, muhtıralar vermeye kalktılar, en sonunda da 15 Temmuz'da bu ülkeyi, o Fetullahçı Terör Örgütü ve onun destekçileri işgal etmeye kalktılar ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu millet ayağa kalktı, Allah razı olsun kendisinden. Milletimiz, belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu millet bir bütün olarak ayağa kalktı. Köyüyle ilçesiyle 81 ilimizde tüm millet sokaklara döküldü."

- "Artık ülkemiz, Çukurova, Adana, Mersin şahlanacak"

Elvan, anayasa değişiklik paketine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinerek, değişikliğin Türkiye'nin önünü açacağını vurguladı.

Milletin, halk oylamasında aslında kendisine oy vereceğini belirten Elvan, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da Allah'ın izniyle artık milli iradenin tam manasıyla bu ülkede tesis edilmesi için, vesayet odaklarının, koalisyon dönemlerinin tamamıyla ortadan kaldırılması için, ülkemizin kalıcı bir siyasi istikrara ulaşması için hep birlikte 'evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da siz kendinize oy veriyorsunuz. Çünkü hükümeti doğrudan belirleyecek olan sizsiniz. Hükümetin kim olması gerektiğine artık millet doğrudan karar verecek, siz karar vereceksiniz. O aradaki vesayet odaklarını, baskıcı grupları tamamıyla devre dışı bırakıyoruz. 3 bakan bugün sizlerle beraberiz. Çukurova'mız, Adana'mız, Mersin'imiz için bir aradayız, ülkemiz için bir aradayız, Tarsus'umuz için bir aradayız. 16 Nisan bizim için, ülkemiz ve milletimiz için son derece kritik bir süreç. Kim ne derse desin, Tarsus'umuz, Adana'mız, Mersin'imiz ne derse o olacak. El ele vereceğiz, Türkiyemizi daha da güçlendireceğiz. Sizler 16 Nisan'da vereceğiniz 'evet' oyuyla ülkemizin önünü açacaksınız. Artık ülkemiz, Çukurova, Adana, Mersin şahlanacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.