Çukurova'da Buğday Rekoltesinde Beklenti Yüksek

Çukurova'da Buğday Rekoltesinde Beklenti Yüksek
Bölgede, geçen yıla göre verimin yüzde 30 artacağı ve 800 bin ton civarında ürün alınacağı tahmin ediliyor

ADANA (AA) - Türkiye'de yılın ilk buğday hasadının yapıldığı Adana ve çevresinde, geçen yıla göre verimin yüzde 30 artması ve 800 bin ton civarında ürün alınması bekleniyor.

Çukurova'da biçerdöverler, olgunlaşan başakları toplamaya başladı. Geçen yıl, yaşanan kuraklık nedeniyle 580 bin ton civarında gerçekleşen rekoltenin, bu yıl yüzde 30 artışla 800 bin tona yükseleceği tahmin ediliyor.

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, AA muhabirine, Adana ve yöresinde 2 milyon dekara buğday ekildiğini söyledi.

Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle rekoltede büyük düşüş olduğunu aktaran Girmen, "Bu yıl yağış ve mevsim koşullarının uygun gitmesi nedeniyle kaybı kapatacağız. Bu yıl yüzde 25-30 artışla rekoltenin 780-800 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Yılın ilk hasadının burada yapılması bizim için önemli çünkü piyasadaki yüksek fiyatları bu hasat düşürüyor. Buğday hasadıyla piyasadaki fiyatların aşağı ineceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Üretici Ahmet Turan da geçen yıl kuraklık nedeniyle dekar başına yüzde 30 ürün kaybı yaşadıklarını belirterek, "Yağış ve mevsim şartları iyi gittiği için bu yıl kayıp yaşamadık. Geçen hafta yağan dolu bizi korkuttu ancak hasat başlayınca korktuğumuz kadar olmadığını gördük. Verilecek taban fiyatı bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.