Cuma Hutbesinde Terör Örgütü Pkk'nın Saldırıları Kınandı

Cuma Hutbesinde Terör Örgütü Pkk'nın Saldırıları Kınandı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Ulu Cami İmamı Mehmet Said Yaz'ın, cuma hutbesinde terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınayan görüntüsü ortaya çıktı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Ulu Cami İmamı Mehmet Said Yaz, hutbede yaptığı konuşmada, geçmişte sık sık etraflarının ateş çemberine dönüştüğünü söylediklerini belirterek, şuan ülkenin ateş çemberine dönüştüğünü, Allah'ın ise kendilerini koruduğunu söyledi.

Bir müminin zalimin zulmüne seyirci kalmaması gerektiğini vurgulayan Yaz, şöyle konuştu:

"Evet haksızlık var ve Müslüman suskun. Kıyamet kopuyor hiçbir tepki yok. O zaman senin Allah'tan hiçbir şey bekleme hakkın da yok. Allah, 'siz kalkıp zulme mani olacaksınız'. Zayıf mısınız? O zaman ben size yardım ederim.' diyor. Diyarbakır'da, Elazığ'da Van'da şurada veya burada bomba patlıyor, araçlar patlatılıyor. Çocuklar ölüyor, parçalanıyor, kadınlar, yaşlılar, siviller ölüyor, paramparça oluyor."

-"Senin oğlun veya hanımın da oradan geçebilir"


Bazı duyarlı vatandaşların sosyal medya hesaplarından 'ölenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar' dilediğini ifade eden Yaz, hutbesine şöyle devam etti:

"Utan be bu mudur senin tepkin, dilin mi kurudu, kimden korkuyorsun? Niye o yazında demiyorsunuz ki 'bunu yapana Allah lanet etsin, lanet olsun. Çocuğu ve kadını öldüreni Allah kahretsin, araçları patlatanlara Allah lanet etsin. Bu mudur Müslümanlık? Senin oğlun veya hanımın da oradan geçebilir. 10 ton patlayıcıyı sen nasıl patlatıyorsun Müslüman'a, vatandaşına, ırkdaşına karşı? Allah cümlemizi zalimlerin oyuncağı olmaktan kurtarsın."

Bugün Ulu Cami'de kılınacak olan cuma namazı öncesinde okunan hutbede Yaz, terör örgütü PKK'nın bombalı araçlarla güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik yaptığı saldırıları kınamış, bu sırada hutbeye tepki gösteren bir kişi camiyi terk etmiş, camideki vatandaşlar da tepki gösteren kişiyi yakalamak isterken, güvenlik güçleri olaya müdahale etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.