Cuma namazı şaşkınlığı: Geçen hafta açılan cami kapalı bulundu

Cuma namazı şaşkınlığı: Geçen hafta açılan cami kapalı bulundu
Bolu'da geçtiğimiz hafta ibadete açılan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Cami'ne bu hafta cuma namazı kılmak için gelen vatandaşlar kapıda kilit olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı.

Bolu'da geçtiğimiz günlerde ibadete açılan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Cami'ne bu hafta cuma namazı kılmak için gelen vatandaşlar kapıda kilit olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı

Tarihi 1546'lı senelere kadar giden ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü kapsamında 2017 yılında 735 bin lira bedel ile ihaleye çıkmıştı.

2019 yılında faaliyetlerin başlatıldığı camide, restorasyon kısa süre önce son erdi. Aslına uygun şekilde restore edilen cami, 7 yıl sonra geçtiğimiz hafta ibadete tekrar açıldı. 7 yıl sonra camide ilk cuma namazını, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ve vatandaşlar kıldı.

iha-20240202aw133514-2.jpgBu hafta cuma namazı vaktinde camiye geleler kapıda kaldı.

Gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şoke oldu. "Cami ve müştemilatında tadilat devam etmektedir" yazılı pankartı caminin kapısına asan görevliler, giriş kapısını da zincirle kilitledi.

Cuma vaktinde cami önüne kadar gelen vatandaşlar, "Daha geçen hafta açılmıştı" diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar, namazı kaçırmamak için ilçedeki diğer camiye gitti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.