Cumhurbaşkanı Aliyev'in gurur ve mutluluğu yüzüne yansıdı

Cumhurbaşkanı Aliyev'in gurur ve mutluluğu yüzüne yansıdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı R Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak geldiği Nahçıvan'a gitti. Tek millet iki devlet düsturu bir kez daha dünyaya gösterilirken Aliyev'in gurur ve mutluluğu yüzüne yansıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak geldiği Nahçıvan'a gitti. Geçtiğimiz günlerde Ermenilere karşı başarılı bir antiterör operasyonu yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, en zor günlerinde Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez yanında görmenin gurur ve mutluluğu yüzüne yansıdı.

aa-20230925-32237292-32237285-cumhurbaskani-erdogan-nahcivana-geldi-1.jpg

Nahçıvan Askeri Kompleksi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, modernize edilen Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak geldiği Nahçıvan'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde baş başa görüşme gerçekleştirdi. İki lider, görüşmenin ardından Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temel atma noktasına görüntülü bağlandı. Boru hattının temelinin atılması ve iki ülke arasında çeşitli alanlarda gerçekleşen anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyen liderler, Nahçıvan Onarım Üretim Askerî Kompleksi Açılış Töreni'ne geçti.

Kurdele keserek açılışı gerçekleştiren liderler, daha sonra askerî kompleksi gezdi.

aa-20230925-32238683-32238682-cumhurbaskani-erdogan-azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev.jpg

Aliyev: Türkiye ile bir birimize destek veriyoruz

Aliyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyetini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Iğdır-Nahçıvan doğal gaz hattının temelinin atılmasının Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşlik ilişkilerinin tarihinde önemli bir olay olduğunu vurgulayan Aliyev, bu hattın iki ülke ilişkilerine yeni ivme kazandıracağını, Nahçıvan'ın enerji güvenliğini daha büyük ölçekte sağlayacağını kaydetti.

Aliyev, Nahçıvan'ın tarihi Azerbaycan toprağı olduğunu belirterek, Sovyetlerin 1920'de Batı Zengezur'u Azerbaycan'dan ayırması sonucu Nahçıvan'la Azerbaycan'ın esas kısmı arasındaki coğrafi bağlantının kesildiğini dile getirdi.

Ermenistan'ın Nahçıvan'a karşı da toprak iddiasında bulunduğunu hatırlatan Aliyev, o dönem Nahçıvan'ın başında bulunan Haydar Aliyev'in liderliğinde düşman saldırılarının önlendiğini bildirdi.

aa-20230925-32237982-32237980-cumhurbaskani-erdogan-ile-aliyev-igdirnahcivan-dogal-gaz-boru-hattinin-temelini-atti.jpg

Erdoğan'ın Bİrleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasın hatırlatan Aliyev, "BM kürsüsünde Azerbaycan'ın çıkarlarını savunan adil, uluslararası hukuka dayanan açıklamalarda bulundunuz. Bu, Türkiye tarafından sergilenen bir sonraki kardeşlik adımıdır." ifadelerini kullandı.

Aliyev, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere yönelik, "Ticaret hacmimiz 6 milyar dolardan fazladır. Bu yıl yüzde 40 arttı. 15 milyar dolar hedeflemiştik. Yakın gelecekte buna da ulaşacağız." bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in gurur ve mutluluğu yüzüne yansıdı

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.