Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDPye terör tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDPye terör tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 polisin şehit edildiği Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili isim vermeden HDP'yi eleştirdi: "Terörist kadını kimler istismar ediyor, malum parlamentodaki parti..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2,5 milyon haneye ulaşacak 'Aile Destek Programı' ile geniş bir yelpazede desteği hedefliyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

" Öyle ki bugün yüksek öğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken erkeklerde bu oran yüzde 40'da kalıyor. Ekonomiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50'nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan eğitimden hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

"TERÖRİST KADINI KİMLER İSTİSMAR EDİYOR, MALUM PARLAMENTODAKİ PARTİ"

"(Mersin'deki terör saldırısı) İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti. Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda ettiler.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ, AİLE MERKEZLİ SOSYAL YAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ DÖNEMİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Bundan 11 yıl önce 'Türkiye hazır, hedef 2023' diyerek Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma planını milletimizle paylaşmıştık. Artık yeni hedefimizi 2053 vizyonu çerçevesinde şekillendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz.

"TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAM 2,5 MİLYON HANEYE ULAŞACAK"

(Türkiye Aile Destek Programı) Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak programla, 1 yıl boyunca geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz. Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Emin olun 2023'te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.