Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)
"Hedefimiz 2023 yılında sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmaktır. Halkımızın sağlık hizmetleri konusunda her geçen yıl yükselen memnuniyet oranı doğru yolda ilerlediğimizi açıkça gösteriyor. İnşallah bu alandaki çalışmalarımızı, sağlı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz 2023 yılında sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmaktır. Halkımızın sağlık hizmetleri konusunda her geçen yıl yükselen memnuniyet oranı doğru yolda ilerlediğimizi açıkça gösteriyor. İnşallah bu alandaki çalışmalarımızı, sağlık personelimizin memnuniyetini de yükselterek kesintisiz şekilde devam ettireceğiz. Terör örgütleri aracılığıyla bu ülkeyi, bu milleti hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlara yanıldıklarını inşallah hep birlikte göstereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktorlarla akşam yemeğinde bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşları her alanda olduğu gibi sağlık alanında da geçtiğimiz 13 yılda çok büyük hizmetlere kavuşturduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2003-2015 yıllarında bölgede toplam yatırım tutarının eski rakamla 339 trilyon lira olan 536 adet birinci basamak sağlık tesisinin inşa edilip halkın hizmetine sunulduğuna dikkati çekerek, hastanesi olmayan Cizre'ye 250 yatak kapasiteli hastaneyi hizmete almanın kendisine nasip olduğunu ifade etti.

- "Kadir kıymet bilmeyeceklerini doğrusu hiç düşünmedik"

"Kadir, kıymet bilmeyeceklerini doğrusu hiç düşünmedik" diyen Recep Tayyip Erdoğan, "(Bu hastaneler teröre kurban edilmez) diye düşünüyordum, çünkü 'onların da hastaları vardır' diye düşünüyordum. Ama demek ki bunlarda böyle bir şey söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Acil sağlık istasyonu sayısını 55'ten 451'e, ambulans sayısını ise 77'den bin 52'ye yükselttiklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz bunları yaparken terör örgütü de sağlık tesislerini molotofla yakarak, kurşunlayarak, personelimizi tehdit ederek hizmetleri engellemenin çabası içindeydi" diye konuştu.

- "Bunun adı kahramanlıktır"

Bölgede görev yapan sağlık personelinin son olaylar esnasında çarpıcı ve göz yaşartıcı hikayeleri bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlardan birkaç tanesine temas etmeden geçemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Eylül ayında Cizre Devlet Hastanesinin acil servisine ambulansla karın bölgesine şarapnel isabet etmiş bir güvenlik görevlisi getiriliyor. İlk müdahalenin ardından hastanın daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar veriliyor. Hasta sedyenin üzerinde ambulansa götürülürken teröristler acil servisin önündeki polis aracına roketatar bombaları ve uzun namlulu silahlarla ateş açıyorlar. Orada bulunan herkes bu ateşten korunabilecekleri bir yere sığınmaya çalışırken, yaralıya müdahale eden doktorumuz sedyenin başından bir an olsun ayrılmıyor. Doktorumuz çatışmanın arasında kalmasına rağmen yaralıyı ambulansa yerleştirip gitmesi gereken hastaneye ulaşmasını sağlayarak, Allah razı olsun hayatını kurtarıyor. İşte bunun adı kahramanlıktır, bunun adı yiğitliktir."

Erdoğan, Cizre'de sağlık çalışanlarının yaşadığı bir başka örneği şöyle anlattı:

"Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı günlerde 112 servisine çorba tenceresine düşüp yanan bir çocukla ilgili bir yardım talebi geliyor. Sağlık ekibimiz hayatlarını riske atarak, çatışmanın arasından geçip çocuğu alıyor ve hastaneye ulaştırıyor. Cizre Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından bu evladımız ambulans helikopterle Diyarbakır'a nakledilerek hayata tutunması sağlanıyor. Aramızda Cizre Devlet Hastanesinden arkadaşlarımız da var. Onların nezdinde bölgede zor şartlarda görev yapan tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum."

Bölgedeki sağlık personelinin tek sorunun terör olmadığını, bölge coğrafyasının zorluklarının da sağlık personelinin önüne çok ciddi bir engel olarak sıkça çıktığına dikkati çeken Recep Tayyip Erdoğan, "Örneğin, Batman Sason'da doğum vakası için bir köye ulaşmaya çalışan sağlık personelimiz, heyelan sebebiyle saatler süren yoğun ve tehlikeli bir uğraşın ardından hastayı ambulansa alabilmişlerdir. Bu örnekleri saatler boyunca anlatabiliriz. İşte bütün bu olaylar bizi nereye taşıdı? Paletli ambulansa taşıdı. Dedik ki biz buralara tırmanabilmek için bizim de paletli ambulanslarımızın olması lazım ve bunları aldık. Bu tabi işimizi daha da kolay kıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir yerinde bu tür fedakarlık örneklerinin yaşanmaya devam ettiğini belirten Erdoğan, "Burada asıl önemli olan, insanlarımıza hizmet için gece gündüz çırpınan doktorlarımızın ve diğer sağlık personelimizin kimi zaman şiddete, kimi zaman teröre maruz kalabiliyor olmasıdır. Ama şundan emin olunuz; milletimizle birlikte tüm dünya sizlerin kıymetini çok iyi biliyor" değerlendirmesinde bulundu.

- "Yanıldıklarını hep birlikte göstereceğiz"

Bugün Türkiye'nin, Avrupa, Orta Doğu, Asya'dan ve dünyanın her yerinden insanların şifa aramak için akın ettikleri bir ülke haline geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşaatı devam eden şu anda şehir hastanelerimiz var, sayısı 20'yi aştı. İnşallah bunların da hayata geçmesiyle bu trafiğin daha da artacağına inanıyorum. Hedefimiz 2023 yılında sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmaktır. Halkımızın sağlık hizmetleri konusunda her geçen yıl yükselen memnuniyet oranı doğru yolda ilerlediğimizi açıkça gösteriyor. İnşallah bu alandaki çalışmalarımızı, sağlık personelimizin memnuniyetini de yükselterek kesintisiz şekilde devam ettireceğiz. Terör örgütleri aracılığıyla bu ülkeyi, bu milleti hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlara yanıldıklarını inşallah hep birlikte göstereceğiz."

Erdoğan konuşmasını, insanlığa hizmetlerinden dolayı şükranlarını sunduğu doktorların 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak tamamladı.

- Yale Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında "Kanser Gen Projesi" anlaşması imzalandı

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği yemeğe, tıp dünyasında "otorite" kabul edilen hekimler de katıldı.

Gecenin sunuculuğunu aynı zamanda bir hekim olan sanatçı Ferhat Göçer yaparken, Türkiye'de ilk tüm yüz nakli ve dünyada ilk rahim nakli yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Altın neşter" lakaplı kalp-damar cerrahı Prof. Dr. Tayfun Aybek, Yale Üniversitesi Beyin Cerrahisi ve Genetik Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Günel, Yale Üniversitesi organ nakli uzmanı Prof. Dr. Şükrü Emre, yemeğe katılan isimler oldu.

Külliyedeki yemeğe, meslekte 50 yıldan fazla görev yapmış 4 doktor, sahada görev yapan aile hekimleri, GATA, mülteci kampları ve il sağlık müdürlüklerinden hekimler, 7 bölgede başarı gösteren doktorlar, Cizre Devlet Hastanesinden bir doktor ile yine bu ilçede Trabzon'dan gelerek görev yapan bir doktor da katıldı.

Konuşmaların ardından Yale Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı arasında "Kanser Gen Projesi" anlaşması da imzalandı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.