Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca, sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve

ADANA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca, sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten Türkiye'dir, büyüyen Türkiye'dir, her alanda tarih yazan Türkiye'dir." dedi.

Erdoğan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen, Samsun Makina Sanayi AŞ Adana Fabrikası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Açılışı yapılan fabrika ve tesislerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu yatırımları ülkeye kazandıran iş adamlarına ve burada çalışanlara da teşekkür etti.

Ülkenin sayılı sanayi kuruluşları arasında bulunan Samsun Sanayi A.Ş.'nin Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Açılışı yapılan 130 milyon dolarlık fabrikanın yıllık 300 bin tonluk üretimi, 500 kişilik istihdamıyla sadece ülkede değil dünyada da önemli bir yere sahip olacağını belirten Erdoğan, bu tören vesilesiyle tekstilden makineye, gıdadan plastiğe kadar farklı alanlarda 49 ayrı fabrikanın toplu açılışlarını yaptıklarına işaret etti. Erdoğan, toplam 1 milyar lirayı aşkın bu yatırımların binlerce kişilik yeni istihdam alanı oluşturduğuna vurgu yaptı.

Adana'ya gelmeden önce Sabancı Grubuna ait Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu yatırımın 1,1 milyar dolarla kendi alanında ülkedeki en büyük yatırım olduğuna dikkati çekti. Termik santralde 450 megavatt gücünde elektrik üretimi yapılacağını belirten Erdoğan, tesisin tüm Adana'ya hizmet vereceğine dikkati çekti.

- "O olayların müsebbibi olan, örgütü besleyen, teşvik eden, destekleyenlerdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçek Türkiye fotoğrafı işte bu eserlerdir" diyerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca, sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan, örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten Türkiye'dir, büyüyen Türkiye'dir, her alanda tarih yazan Türkiye'dir. Adana'ya, Adanalı kardeşlerime işte bu çabalarıyla, gayretleriyle, azimleriyle Yeni Türkiye'nin inşasına verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum."

13 yıldır ülkenin 80 vilayetiyle birlikte Adana için de çalıştıklarını, projeler hayata geçirdiklerini, hizmet verdiklerini anlatan Erdoğan, Adana'yı sanayinin, tarımın, ulaşımın merkezi yaptığımız gibi birliğin kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Adana'yı hızlı tren hatlarının merkezi haline getireceklerini belirten Erdoğan, Konya'dan Karaman üzerinden geçip Adana'ya ulaşacak hızlı trenin buradan Osmaniye ve Gaziantep'e kadar devam edeceği müjdesini vererek, şu anda bu projenin çalışmalarının etap etap sürdüğünü bildirdi.

Erdoğan, Adana'nın ulaşım sorununu, 169 kilometrelik bölünmüş yolla zaten çözdüklerini ifade ederek, yoğunluğu karşılamayan Mersin-Adana yolunu yeniden projelendirdiklerini ve 2018'e kadar yeni yolun hizmete açılacağını söyledi.

Projesi biten Güney Çevre Yolu'nun 2020 yılına kadar hayata geçirileceğine dikkati çeken Erdoğan, Çukurova bölge havalimanının inşaatının yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerle geciktiğini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının üstlendiği bu yatırımın en kısa sürede Adana'ya kazandırılacağını bildirdi.

Adana'ya 33 bin kişilik dev bir stadyum kazandıracaklarını belirten Erdoğan, yarısı tamamlanan stadyumun şehrin sembol eserlerinden biri haline geleceğini anlattı. Erdoğan, Adanaspor'un 1. Lig'e çıkmasının Adana'ya yakışacağını söyledi.

- "Ortadoğu'nun sağlık üssü olacak"

Erdoğan, şehir hastanelerinin kendisinin özel önem verdiği projelerden olduğuna dikkati çekerek, Adana'ya yapılan bin 550 yataklı şehir hastanesinin sadece Adana'nın değil, Ortadoğu bölgesinin sağlık üssü olacağına inandığını ifade etti. Erdoğan, hastaneyi önümüzdeki yıl hizmete alacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"13 yılda Adana'ya yaptıklarımızı teker teker saymaya kalksam, inanın burada sabahı ederiz. Artık bunları yaşıyorsunuz. Rahmetli Neşet Ertaş, merhum babasından ilhamla şöyle derdi, 'Aşk ile çalışan yorulmaz derdi.' Aşk, aşk.. Aşk ile çalışan yorulur mu? Dertli olan yorulur mu? Olay bu. Biz de milletimize aşkla, sevdayla, şevkle hizmet etiğimiz için yorulmadık yorulmayacağız."

(Sürecek)


Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.