Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği kınıyorum." dedi.

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıt Park'ta, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalanının Diyarbakır'ın turizmine, ekonomisine, ticaretine ve sosyal hayatının canlanmasına ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

-"Atılan adımlarla Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşadı" -
Diyarbakır Havalimanı'nın, bu yılın ilk 4 ayında 4 bin 450 uçuşla 627 bin yolcuyu ağırladığını bildiren Erdoğan, "Diyarbakır'ı Ankara'ya, İstanbul'a, Antalya'ya, İzmir'e, Bursa'ya ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran havalimanımızın yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum." temennisinde bulundu.

Toplam 558 milyon lirayı aşan yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, eğtimden sağlığa atılan adımlarla Diyarbakır'ın yeni bir dönüşüm yaşadığına işaret etti.

-"Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar?" -
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey benim Diyarbekirli kardeşim, ey benim Kürt kardeşim, yahu bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi Allah aşkına? Bunlar yakmaktan, yıkmaktan başka ne yaptılar, bunlar benim bu ülkede kardeşlerimi şehit etmekten başka ne yaptılar, öldürtmekten başka ne yaptılar? Kardeşlerim, bunlar öldürmek için var, bunlar şehit etmek için var, biz ise bu ülkede 'bir kişinin hayat bulmasına vesile olmak tüm insanlığın hayat bulmasına vesile olmak gibidir' inancından hareketle biz hep bunu yaptık ve biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." dedi.

-"Amerika'nın PYD'ye YPG'ye verdiği desteği kınıyorum" -
Suriye'deki birtakım gelişmelerden cesaret alan bu örgütün aynı oyunu Türkiye'de de ortaya koymaya kalktığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"PKK, PYD, DAİŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok, hepsi de terör örgütü. Şu anda Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz, bu değil. Ben, siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez. Hala 'YPG'ye biz destek vermeye devam edeceğiz, o PKK değildir' diyenler, lütfen gel de bunun bizden dersini al. Yanlış yerde duruyorsunuz. 'Teröre karşıyız' demekle teröre karşı durulmaz. Bizzat terör örgütüyle ilgili bütün belgeleri veriyoruz. Söylüyoruz ama attıkları adım, attıkları adımlar yanlış."

-"Bunlar camilerimizi yakmadılar mı?" -

Erdoğan, camilerin terör örgütünce yakıldığını, yıkıldığını ifade ederek, "Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar." dedi.

-"Onlar, PKK adına parlamentoda"-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti, şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Şimdi benim milletim 'Bunlar bizim verdiğimiz vergilerle oradan maaş almamalı' diyor. Ne oldu şimdi? Dokunulmazlık olayı parlamentoya geldi. 376 oyla bu geçti, şimdi tutuştular, şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz? Kaçmayın. Aynen Paralel Devlet Yapılanması neyse, bunlar da o. Onlar da kaçıyor, bunlar da kaçıyor." diye konuştu.

Dünkü gazetelerde Diyarbakırlı iş adamları adına Dürümlü'deki terör olayını kınayan ilan yayınladığına dikkati çeken Erdoğan, "Diyarbakırlı iş adamlarımızın bu ilanları gerçekten örnektir ve memnuniyetle de ben de bunu okudum. Bölge halkının bu şekilde açık tavır alması halinde, örgütün eylem yapabilecek gücünü ve imkanını kaybedeceğine inanıyorum." dedi.

-"Terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla" -
"Terör örgütünün asıl hesaplaşması devletle değildir, terör örgütünün asıl hesaplaşması bölge halkının inancıyla, kitabıyla, ibadetiyle, tarihiyle, kültürüyledir" ifadesini kullanan Erdoğan, örgüte destek verenlerin, örgütün silahlı başarısından çok, bölge halkını köklerinden ve değerlerinden koparmayı önemli gördüklerini dile getirdi.

-"Terör örgütünün kucağından sıyrılın" -
Operasyonların tamamlandığı ilçelerin yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Erdoğan, "Terör örgütünün içerisinde olan tüm vatandaşlara sesleniyorum, annenizin, babanızın sesine kulak verin. Terör örgütünün kucağından sıyrılın. Bu devlet adildir. Adil olan bu devletin anlayışı bilesiniz ki o katil terör örgütüyle asla mukayese edilmez." çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.