Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonla görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan, İstanbul'a hareketi öncesi gerçekleşti.

BM Genel Sekreteri Ban, görüşmede, Türkiye'nin Dünya İnsani Zirvesi'nin ev sahipliğini üstlenmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Ban, 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek zirveden tüm dünyaya güçlü bir mesaj çıkacağına inandığını belirterek, BM olarak, Türkiye Cumhurbaşkanlığının ve hükümetinin desteğinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'nin Dünya İnsani Zirvesi'ni ilk kez gerçekleştirmekten onur duyduğunu belirterek, katılımcıları en iyi biçimde ağırlamak ve toplantının azami başarısı için gerekli tüm hazırlıkların yapılmakta olduğunu bildirdi.

Erdoğan, zirvenin, küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişi için de bir fırsat olacağını kaydetti.

Suriye ve Kıbrıs meselelerine de değinilen görüşmede, Suriye'deki geçiş süreci ve mülteciler konusunda uluslararası toplumun daha sıkı iş birliği yapması gerektiğine işaret eden Ban ve Erdoğan, Kıbrıs'taki soruna çözüm bulunmasına da önem verdiklerini belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban'ın Ada'daki soruna çözüm bulma konusunda umutlu olduğunu belirtmesine karşılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiklerine dikkati çektiği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.