Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu
Erdoğan: (2)- "Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüd

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan çocukları kabulünde yaptığı konuşmada, birçok ülkede yaşanan olumsuzlukların zararını çocukların gördüğünü ifade etti.

"Bugün maalesef bölgemiz başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. Adaletsizlik hiç şüphesiz tüm insanlar için kötüdür ama en çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması çok daha kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz."

Necip Fazıl Kısakürek'in, "Ağlayan Çocuklar" adlı şiirindeki "Ne vakit karanlık kaplasa yeri/ Başlar çocukların büyük kederi;/Bakınır, korkuyla dolu gözleri:/ Ya artık bir daha olmazsa gündüz?" dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Sizler hiç korkmayın sevgili çocuklar" diye seslendi.

Suriyeli çocuklar için hazırlanan klibi hatırlatan ve klipte bomba yüklü uçakların çocukları korkuttuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bombalar yağdığı halde çocukların inançlarını hiçbir zaman kaybetmediğini ifade etti.

Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın mutlaka arkasında güneşin doğacağını, günün aydınlanacağını aktaran Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler ileride ülkelerinizin yönetiminde hayatın her alanında sorumluluk sahibi büyükler haline geldiğinizde inanıyorum ki dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Yeter ki kalbinizdeki ve zihninizdeki masumiyeti kaybetmeyin. Renklerin farklı olması bugün nasıl sizin için önemsiz ise büyüdüğünüzde de aynı şekilde davranmaya devam edin. Bugün lisanlarınız farklı da olsa, nasıl gönülden gönüle kurduğunuz köprüyle anlaşabiliyorsanız, büyüdüğünüzde de aynı şekilde ortak sevgi dilinizi koruyun. Farklı inançlardan, meşreplerden olmak şimdi sizlerin tanışmasına, kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de bu ortak zemine sahip çıkın. İşte o zaman bugün dünyamızın kasıp kavuran sorunların bir anda kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara güvendiğini belirterek, çocukların kalbindeki güzelliğin, temizliğin, sıcaklığın tüm insanlığı saracak kadar büyük ve herkese yetecek kadar bereketli olduğuna inandığını kaydetti.

Törene katılan çocuklara teşekkür eden Erdoğan, Suriyeli çocuklara özel hazırlanan şarkıdaki "Biz cennetin çocuklarıyız, tüm silahları yener sevgimiz, gülleriyiz her mevsimin, hepimiz kardeşiz" dizelerini okudu.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha iyi bir dünya hakkı hepimizin, bunu yine tekrar ediyorum. Tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum. Daha iyi bir dünyada buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın, annelerinize, babalarınıza tüm arkadaşlarınıza en kalbi selamlarımı, sevgilerimi iletin, kalın sağlıcakla."

- Azerbaycanlı çocuklardan dünyaya "barış" mesajı

Külliye'de, sunuculuğunu çocukların yaptığı programda, şenliğe katılan çocuklar adına Azerbaycanlı Fatıma Sadıkova ve Rahim Azad Guliyev ortak duygularını dile getirdi.

Azerbaycanlı minikler, beraber aktardıkları mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı, sevgili arkadaşlar, sizlere Azerbaycan'dan selamlar getirdik. 23 Nisan şenliği için gelen tüm arkadaşlarımız adına dünyadaki tüm çocuklara Türkiye'den sevgilerimizi iletiyoruz. Bizleri bugün burada misafir ettikleri için Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. TRT 23 Nisan Şenliği için geldiğimiz güzel ülkenizde bize kucak açan, sevgiyle bağrına basan herkese teşekkür ediyoruz. Bizler bugün burada neşe ve mutluluk içinde tüm kardeşlerimizin 23 Nisan Bayramı'nı kutluyoruz. Ancak dünyanın pek çok yerinde bizim yaşıtımız olan çocukların, savaşların yol açtığı yıkımlar içinde acı çektiğini biliyoruz. Aynı şekilde yoksulluk, açlık, susuzluk içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan milyonlarca kardeşimiz olduğunu da biliyoruz. Buradan hepsine gönül dolusu sevgilerimizi iletiyoruz. Bizler büyüdüğümüzde dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde bir yer olması için çalışacağımıza söz veriyoruz. Kıtlık içinde hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizden biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Hep birlikte dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğimiz günler inşallah yakındır. Bir kez daha bu güzel program için bizleri burada misafir ettikleri için Türkiye Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz."

- Azerbaycanlı çocuktan anlamlı şiir

Daha sonra Azerbaycanlı Fatıma Sadıkova, Azerbaycanlı şair Bahtiyar Vahapzade'nin "Azerbaycan-Türkiye" adlı şiirini okudu. Ardından sahneye çıkan Kosovalı çocukların gösterisi ilgiyle izlendi. Namibya'dan gelen çocukların dans gösterisi sırasında, salonda bulunan minikler alkışlar eşliğinde tempo tuttu. Ardından Moğolistan'dan gelen çocuklar bir gösteri sundu.

- Külliye'de "Cennetin Çocukları" şarkısı

Daha sonra sözlerini Turgay Emre'nin yazdığı, İsviçre'de yaşayan Bayburtlu bir ailenin oğlu olan ve şarkıyı seslendiren Muhammet Kahraman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ithaf ettiği, "Cennetin Çocukları" adlı şarkının videosu ekrandan yansıtıldı. Suriye'de yaşananların aktarıldığı görüntüler eşliğinde yansıtılan şarkı, yoğun alkış aldı. Erdoğan, programın sunuculuğunu yapan çocukları alınlarından öperek tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, programın ardından miniklerle "Cennetin Çocukları" şarkısını seslendirdi. Bu sırada salonda bulunan çocuklar, ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Programa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, TRT Genel Müdürü Şenol Göka da katıldı.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çocuklarıyla buluştu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.