Cumhurbaşkanı Erdoğan Kutsal Topraklarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kutsal Topraklarda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan’a gitti. Son olarak 23 Ocak’ta Kral Abdullah Abdullah’ın cenaze törenine katılmak için Suudi Arabistan’a gelen Cum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret kapsamında Suudi Arabistan’a gitti. Son olarak 23 Ocak’ta Kral Abdullah Abdullah’ın cenaze törenine katılmak için Suudi Arabistan’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud’un konuğu olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan "TUR" uçağı saat 23.30’da Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’na indi. Havalimanında Suudi yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet karayoluyla Mekke’ye hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, gazeteciler ve iş adamlarından oluşan heyet de eşlik ediyor.

28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaret programıyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. Özellikle terör örgütü IŞİD’le mücadele konusunda alınacak tedbirlerin ele alınması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Abdullah’ın cenaze törenine katılmak için Etiyopya, Cibuti, Somali’den oluşan Afrika ziyaretine ara vermiş, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki cenaze törenine katıldıktan sonra Afrika turuna devam etmişti.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud zatürre tedavisi gördüğü hastanede 22 Ocak’ta hayatını kaybetti. Daha sonra Veliaht Prens Selman bin Abdulaziz yeni Suudi Arabistan Kralı oldu. Kral Abdullah, Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Prens Selman bin Abdulaziz’i 2012 yılında veliaht prens ilan etmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.