Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i kabul edecek
Almanya Başbakanı Angela Merkel, 23 Mayıs Pazartesi İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Merkel'in 22 Mayıs Pazar günü, 23 ve 24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak amacıyla İstanbul'a gideceğini ve zirve çerçevesinde pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ikili bir görüşme yapacağını söyledi.

Görüşmede sığınmacılarla ilgili konuların ağırlıklı ele alınacağını belirten Seibert, Merkel'in Türkiye'de bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geleceğini ifade etti.

Seibert, Merkel'in AK Parti genel başkanlığına aday gösterilen Binali Yıldırım ile de görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de böyle bir görüşmenin öngörülmediğini kaydetti.

-"Toplumdaki grupların parlamentoda temsil edilebilmesi gerekir" -
Seibert, TBMM'nin milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırma kararını nasıl karşıladıkları sorusuna şu yanıtı verdi:

"Her demokrasinin istikrarı için tüm toplumdaki grupların parlamentoda temsil edilebilmesi gerekir. Tüm bunlar, büyük ihtimalle Başbakan'ın Uluslararası İnsani Zirve kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuşacağı konular arasında yer alacaktır."

TBMM kararının Türkiye'nin AB üyelik çabalarını tehlikeye atıp atmayacağı şeklindeki soru üzerine de Seibert, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin uzun zamandan beri "sonucu açık bir şekilde" sürdürüldüğünü ve Başbakan Merkel'in her zaman mevcut anlaşmalara bağlı kalacağını söylediğini hatırlatarak, AB ülkelerinin tutumlarını Türkiye'deki gelişmelere göre belirleyeceğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.