Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stk Temsilcileriyle İftarda Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stk Temsilcileriyle İftarda Bir Araya Geldi
Erdoğan:(2)- "Türkiye'nin bir daha böyle bir musibetle karşı karşıya kalmaması için öncelikle bu ihanet çetesi mensuplarının hak ettiği cezaları mutlaka almalarını sağlamalıyız. Dikkat ediniz bu ihanet çetesine mensup olup da yaptıkları için nedamet getir

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin bir daha böyle bir musibetle karşı karşıya kalmaması için öncelikle bu ihanet çetesi mensuplarının hak ettiği cezaları mutlaka almalarını sağlamalıyız. Dikkat ediniz bu ihanet çetesine mensup olup da yaptıkları için nedamet getiren, samimi pişmanlık duyan neredeyse kimse yoktur. Bu durum sergiledikleri tüm ihanetleri, işledikleri tüm cinayetleri, yaptıkları tüm haksızlıkları taammüden gerçekleştirdiklerini gösteriyor." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle gerçekleştirilen iftardaki konuşmasında, bir yıl önce 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin, tarihinin en büyük felaketlerinden birinin eşiğinden döndüğünü ifade etti.

Feto ihanet çetesi mensupları tarafından başlatılan darbe girişiminin milletin feraseti ve cesareti sayesinde başarısızlığa uğratıldığını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin bir daha böyle bir musibetle karşı karşıya kalmaması için öncelikle bu ihanet çetesi mensuplarının hak ettiği cezaları mutlaka almalarını sağlamalıyız. Dikkat ediniz bu ihanet çetesine mensup olup da yaptıkları için nedamet getiren, samimi pişmanlık duyan neredeyse kimse yoktur. Bu durum sergiledikleri tüm ihanetleri, işledikleri tüm cinayetleri, yaptıkları tüm haksızlıkları taammüden gerçekleştirdiklerini gösteriyor. Mahkemelerdeki şovları cesaretlerinden değil, dünyevi gözlerinin de, kalp gözlerinin de kararmış olmasından kaynaklanıyor." diye konuştu.

- "Acı akıbetten kurtulamayacaklar"

Erdoğan, pervasızlıklarının, kaybedecek bir şeyi kalmamış insanların psikolojisini yansıttığına işaret etti.

"Ne yaparlarsa yapsınlar kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklar." diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye, onların tüm dünyada propagandasını yaptıklarının aksine bir hukuk devleti olduğu için böyle davranabiliyorlar. Kendi hallerine bıraksak milletimiz bunları sokakta tükürüğüyle boğar. Bu süreçte bizlere düşen görev, milletimize olan borcumuzu ödemek için bu hainlere hiçbir yerde ve hiçbir şekilde fırsat vermemektir. Cumhurbaşkanı olarak külliyeden görevlendirdiğim arkadaşlarım, şahsi avukatlarım ve ilgili bakanlıklarımız aracılığıyla mahkemeleri günü gününe takip ediyoruz."

Adli tatilin yakın zamanda başlayacağını ve eylül, ekim aylarına kadar bir boşluk olacağını anımsatan Erdoğan, daha sonra yargının görevini sürdüreceğine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileri olarak sizlerden de mahkemelerde hazır bulunmanızı özellikle rica ediyorum. Bunları takip etmelisiniz ve bu onların şovlarına falan fırsat vermeyecek. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize moral vermek, aynı zamanda meydanı bu alçaklara bırakmamak için süreç tamamlanana kadar mahkemeleri hem fiziki olarak hem de işlemler açısından çok yakından takip etmelisiniz. Gördüğümüz eksiklikleri, aksaklıkları, yapacağımız katkıları Adalet Bakanlığımıza ve diğer ilgili arkadaşlarımıza bildirmenizi rica ediyorum. Cumhurbaşkanlığında Devlet Denetleme Kurulunu tamamıyla bu işle görevlendirmiş bulunuyorum. Devlet Denetleme Kurulunun dışında da ayrıca yine görevlendirdiğim arkadaşlarım var."

- "Yükümüze omuz vermenizi bekliyorum"

Başdanışmanlarının İstanbul ve Ankara'da yargının devam eden sürecini takip ettiklerini aktaran Erdoğan, "Bu bizim, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere milletimize karşı bir borcumuzdur. İçeride ve dışarıda, beka mücadelesi verdiğimiz bu kritik dönemde sivil toplum kuruluşlarımızın siz kıymetli temsilcilerinden yükümüze omuz vermenizi bekliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kalbi selimle yapılan duaların geri çevrilmediği bu gecede sözlerime Elmalılı Hamdi Yazır hocamızdan ilhamla şu şekilde son vermek istiyorum; 'İlahi, hamdini sözümüze sertac ettik/ Zikrini kalbimize mirac ettik/ Kitabını kendimize minhac ettik/ Biz yoktuk sen var ettin/ Varlığından haberdar ettin/ Aşkınla gönlümüzü bikarar ettin/ İnayetine sığındık, kapına geldik/ Hidayetine sığındık, lütfuna geldik/ Kulluk edemedik, affına geldik/ Şaşırtma bizi doğruyu söylet/ Neş'eni duyur, hakikati öğret/ Sen duyurmazsan biz duyamayız/ Sen sevdirmezsen biz sevemeyiz/ Sevdir bize hep sevdiklerini/ Yerdir bize hep yerdiklerini/ Yar et bize hep erdirdiklerini/ Sevdin habibini, kainata sevdirdin/ Sevdin de hil'atı risaleti giydirdin/ Makam-ı İbrahim'den makam-ı Mahmud'a erdirdin/ Server-i asfiya kıldın hatem-i enbiya kıldın Muhammed Mustafa kıldın/ Salat-u selam tahiyyetül ikram, her türlü ihtiram O'na/ O'nun al-ü eshabı etbaına ya Rabbi'."

İftar sofrasında bir araya gelmekten dolayı duyduğu bahtiyarlığı ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm katılımcıların Ramazan Bayramını tebrik etti.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.