Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan test sürüşü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan test sürüşü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Antalya kent merkezi ile EXPO 2016 arasına inşa edilen tramvay hattında test sürüşü yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanı ve EXPO sergi alanı arasındaki tramvay hattında bir aylık test sürüşünün ardından hızın 70 kilometreye kadar çıkacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile beraberindeki bakanlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kent merkezinden havalimanı ve EXPO sergi alanına aktarma gereği duyulmadan ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilen tramvay hattında test sürüşü yaptı.

Erdoğan, test sürüşünün ardından EXPO tramvay durağında gazetecilere yaptığı açıklamada, sürüşün gayet rahat geçtiğini söyledi.

"Bir aylık test sürüşünün ardından hız 70 kilometreye kadar çıkacak"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binali Bey ile olduğunuz zaman biraz bastırabilirsiniz. Bugün kaptan '30'un üzerine çıkmayın' diyor. Bunun üzerine biz de yolların kuralına uyduk." diye konuştu.

Tramvay hattı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bir aylık test sürüşünün ardından hız 70 kilometreye kadar çıkacak. Dolayısıyla merkezden buraya geliş, o zaman çok daha seri olmuş olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Buraya gelen turistler, inanıyorum ki burayı ziyaret edeceklerdir. Gerek Başbakanımıza, gerekse Ulaştırma Bakanımıza, daha önceki ulaştırma bakanlarımıza, genel müdürlerimize, yüklenici firmalarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde belediye başkanımız ve ekibine de şükranlarımı ifade ediyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kulladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.