Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek İçin Yola Çıkan Özavcı Hakkari'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek İçin Yola Çıkan Özavcı Hakkari'de
DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için çıktığı Türkiye turu kapsamında Hakkari'ye ulaştı

HAKKARİ (AA) - DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için çıktığı Türkiye turu kapsamında Hakkari'ye ulaştı.

"Güçlü Bir Türkiye İçin Evet" kampanyasına destek amacıyla yola çıkan Özavcı, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının yanı sıra "Biz Türkiyeliyiz", "Dünya liderimizle yeni Türkiye yolunda", "Türk'üm, Kürt'üm, Laz'ım, Romen'im, Arap'ım" yazılarıyla donatılan otomobiliyle kente geldi.

Otomobili ile şehirde gezen Özavcı, vatandaşlarla sohbet etti.

Özavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk oylamasında "evet" kampanyasına destek vermek için 30 Ocak'ta başladığı Türkiye turu kapsamında Hakkari'ye ulaştığını bildirdi.

Özavcı, "Bugün referanduma evet demek için tüm Türkiye'yi karış karış geziyorum. Bugün de Türkiye'mizin güzel ili olan Hakkari'deyim. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, devletimize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmak ve evet demek için geziyorum." ifadesini kullandı.

"Bizler bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. Kardeşler asla karşı karşıya gelemez." diyen Özavcı, şöyle devam etti:

"Çünkü Allahımız, Peygamberimiz, dinimiz, mektebimiz, meclisimiz, her şeyimiz bir. Ama en acı gerçeğimizde birdir, o da düşmanımız. Bugün sarılma, birlik beraberlik olma günüdür. Direnişimiz bugündür. Referanduma evet dememiz lazım. Hollanda, İsrail, Almanya, Fransa, İngiltere 'hayır' diyor. Niye çünkü Türkiye'nin büyümesini istemiyor. Biz de Türkiye'nin büyümesi için devletimize, milletimize destek vermemiz için artık 'evet' dememiz lazım. O yüzden ben de Türkiyeyi karış karış geziyorum. Bugün de Hakkari'deyim. Hakkari halkı ile sohbet ettik, dolaştık."

Özavcı, Hakkari'den sonra Van'ı da gezeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu, Necmi Ertuş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.