Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanun onayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kanun onayı
Erdoğan, "Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onayladı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onayladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 6705 sayılı "Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u, Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği bildirildi.
- İnsan hakları ihlallerinin önüne geçilmesine katkı sağlayacak
Avrupa Konseyi bünyesinde hazırlanarak 8 Kasım 2001'de Strazburg'da imzaya açılan ve 1 Temmuz 2004'te yürürlüğe giren protokol, kişisel verilerin korunması alanında, ana sözleşmenin ardından oluşturulan ikinci bağlayıcı uluslararası düzenlemeyi teşkil ediyor.

Protokolün temel amacını, taraf devletlerde kişisel nitelikteki verilerin otomatik işleme tabi tutulması konusunda, "denetleyici ve yetkili makamlar" ile "sınıraşan veri akışlarına" dair düzenleme yapılması oluşturuyor.

Protokolü, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa Konseyi üyesi 35 devlet ve Uruguay olmak üzere toplam 36 devlet imzaladı.

Protokolün onaylanması, Türkiye'nin Avrupa Konseyi çerçevesinde oluşturulan ortak hukuk sistemine dahlini güçlendirecek ve kişisel verilerin korunması alanında ortaya çıkabilecek insan hakları ihlallerinin önüne geçilmesine katkı sağlayacak.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.