Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ant İçme Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ant İçme Töreni
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki yemin törenini protesto ederek Anayasa kitapçığını fırlatmasıyla" ilgili, "CHP'nin yaptığı açık ve net terbiyesizliktir, seviyesizliktir" dedi.

Elitaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "CHP'nin yaptığı açık ve net terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmenin verdiği hezeyanla birlikte CHP kendi karışıklığını bertaraf edebilmek için, Genel Başkan koltuğunu sağlamlaştırmak için TBMM'de olmamış bir eylem yapmıştır. Grup Başkanvekili, Meclis Başkanı'nı 'İçtüzüğe uyun' diye hatırlatma yaptığını zannederken, Anayasa'yı Meclis Başkanı'na fırlatmak terbiyesizliğini göstermiştir" dedi.

Türkiye'nin 2001'deki Türkiye olmadığını, yeni ve güçlü bir Türkiye olduğunu belirten Elitaş, şöyle konuştu:

"2001'de Ahmet Necdet Sezer, o zamanki Başbakan'a Anayasa kitapçığını fırlattığında hepimiz yarı yarıya fakirleştik. Ama şu anda Türkiye güçlü bir Türkiye. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının veya oraya gelen milletvekillerinin yaptığı Anayasa fırlatmaları, Türkiye'de ufacık bir üfürük etkisi dahi yapmaz. Onlar ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını bilmeden, sadece gelecek hafta sonunda yapılacak kongrede genel başkanlarına destek çıkabilmek için TBMM'de seviyesiz bir şekilde eylem gerçekleştirmişlerdir. Bunun tarifi ve tanımı yok.

Halkın seçtiği Cumhurbaşkanını protesto etmek, halka hakaret etmek demektir. Halkla kucaklaşamamalarının en büyük sebebi budur. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'nı protesto etmek ne demek? CHP önce zihnini bir kontrol etsin. Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir partinin, Cumhuriyetin değerleriyle bu şekilde mücadele etmesini, çek etmesi gerekir."

Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genel Kurul'da olduğu, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmadığının anımsatılması üzerine, "Tüm siyasi partilerin genel başkanları varken, maalesef Kemal Kılıçdaroğlu protesto etti gene TBMM'yi. Burada görev yapması gereken bir kişi, sokakta eylem yapmayı milletvekilliği zannediyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.