Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanı müjdesi Yozgatlıları heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanı müjdesi Yozgatlıları heyecanlandırdı
Erdoğan'ın kenti ziyaretinde Yozgat'a yapılacak havaalanının takipçisi olacağı sözü sevinçle karşılandı

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat ziyaretinde, kente yapılması planlanan havaalanının bizzat takipçisi olacağını söylemesi sevinçle karşılandı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ta yaptırılmak istenen havaalanının son 4-5 yıldır kentin gündeminde olduğunu, bu konuda fizibilite çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Erdoğan'ın Yozgat ziyaretinde bu konuyu gündeme getirmesi ve takipçisi olacağını söylemesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Arslan, "Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle birlikte ihale sürecinin ve yapım sürecinin hızlanacağını umuyoruz. Ümit ediyoruz ki bir an evvel ihalesi yapılır, tamamlanır ve Yozgat’ın hizmetine sunulur.” dedi.

Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yozgat’ta yıllardır beklenen bir proje olan havaalanıyla ilgili açıklamasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Havaalanının Yozgat için çok önemli olduğunu dile getiren Çatar, “Yozgat’a yatırımcı ve iş adamı çekebilmek açısından havaalanının bir an önce yapılması bizim için önemli. Cumhurbaşkanımızın da bu konuya el atması bizi mutlu etti.” diye konuştu.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz de Yozgat halkı olarak cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Erdoğan’ın Sorgun ilçesinde toplu açılış törenine katıldığını hatırlatan Lekesiz, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşmanın içeriği de Yozgat açısından fevkalade önemliydi. Kendisi, Yozgat’a ayrı bir ehemmiyet verdiğini, Yozgat’ın kendi nazarında ayrı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Yozgat’ın sorunlarına vakıf, Yozgat’ın gelişip kalkınması noktasında önündeki problemlerin neler olduğunu gayet iyi biliyor. Havaalanı meselesi Yozgat’ın gündemini uzun zamandır meşgul ediyordu. 2012'den beri bu konuda çalışma yapılıyor. ÇED raporu hazırlandı, fizibilite çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Ocak ayında Kalkınma Bakanımızın ziyaretiyle de bazı engeller kaldırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada bizzat kendisinin takipçisi olacağını ifade etmesi de havaalanının en kısa süre içerisinde Yozgat’a kazandırılacağı noktasındaki ümitlerimizi kuvvetlendirdi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere yıl sonuna kadar proje ihalesinin gerçekleştirilip yapım ihalesinin de yapılması gerekiyor."

Nafiz Cankurtaran isimli vatandaş da havaalanının yıllardır Yozgat’ın özlem duyduğu bir yatırım olduğunu belirterek “Bu büyük yatırımdan eksik kalması Yozgat’ın gelişimi açısından da çok büyük bir noksanlıktı. Cumhurbaşkanımızın bu konunun bizzat takipçisi olacağını söylemesi bizi çok gururlandırdı ve inşallah sonuca ulaştığı zamanda Yozgat açısından çok büyük bir yatırım olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.