Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istihdam" çağrısına TÜGİK’ten destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istihdam" çağrısına TÜGİK’ten destek
TÜGİK Genel Başkanı Güral:-"Cumhurbaşkanımızın çağrısından kendimize vazife çıkartıyor ve istihdamın arttırılması amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettiriyoruz”

ANKARA (AA) - Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işverenlere yönelik "istihdam" çağrısından vazife çıkardıklarını belirterek, "İstihdamın artırılması amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Güral, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferası’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerine yönelik "TOBB'un üyesi yaklaşık 1,5 milyon. Her üye bir kişiyi kendi iş yerine almış olsa, iş sahibi yapsa 1,5 milyon işsize iş imkanı sağlamış olursunuz." önerisini desteklediklerini bildirdi.

Türkiye’de işsizliğin, özellikle genç işsizliğinin yakıcı bir problem olduğunu belirten Güral, istihdam yaratmanın işverenlerin sorumluluğu olduğunu belirtti. Güral, "Cumhurbaşkanımızın çağrısından kendimize vazife çıkartıyor ve istihdamın artırılması amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettiriyoruz. İstihdamın ekonomimizde yaratacağı canlanmayı ve sosyal dengelerimize yapacağı katkıyı görüyoruz ve yeni işler yaratmak amacıyla TÜGİK üyelerine yönelik yaptığımız çalışmalarımıza Cumhurbaşkanımızdan aldığımız şevkle devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin büyümesi için işverenlerin üzerine düşen görevler olduğuna işaret eden Güral, TÜGİK’in geçen yıllarda her TÜGİK üyesinin bir çalışan istihdam etmesi yönünde girişimde bulunduğunu hatırlattı. Şirketlerin her koşulda iç ve dış pazarlarda yeni fırsatlar yaratarak istihdamı artırma yönünde çalışmalar yapması gerektiğini dile getiren Güral, hükümetin de yatırımcıyı rahatlatacak mali ve ekonomik önlemlerle istihdama katkı sağlayacak girişimlere destek olabileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.