Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıranlar gözaltında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıranlar gözaltında
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir tuğamiral, bir albay, bir yarbay ve bir üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Muğla Valiliği tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir tuğamiral, bir albay, bir yarbay ve bir üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Olaya karışan 23 kişinin de güvenlik güçlerince arandığı belirtildi.

Erdoğan'ın koruması ve bir polis şehit oldu

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra, 3 askeri helikopterle otele saldırılması üzerine çıkan çatışmada, Cumhurbaşkanlığı koruması Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Nedip Cengiz Eker'in şehit olduğu ifade edildi.

23 kişi aranıyor

Güvenlik güçleri tarafından olayda kullanılan iki helikoptere Marmaris’te el konulduğu, bir helikopterin ise yapılan takip sonucu İzmir'de ele geçirildiği belirtilerek, "Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca bir tuğamiral, bir albay, bir yarbay ve bir üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi. Olaya karışan 23 kişi ise güvenlik güçlerince aranmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Vali Çiçek, yaralı polisleri ziyaret etti

Bu arada, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Devlet Hastanesinde tedavi gören polis memurlarını ziyaret etti.

Çiçek, şöyle konuştu:

"Aziz vatanımız sizlere minnettardır. Vatanımızın, milletimizin birliğine ve dirliğine kast edenlere emir verenleri gözaltına aldık. Hiç merak etmeyin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, birlik ve beraberliğimizle defedeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz her zamankinden daha fazla bir ve beraber olacağız."

"Görevlerimizin başına dönmek istiyoruz"

Yaralı polisler ise bir an önce görevlerine tekrar dönmek istediklerini belirterek, "Ülke bu haldeyken 'rapor alalım, eve gidelim, dinlenelim' diyemeyiz. Bir an önce tedavilerimizi yaptırıp görevlerimizin başına dönmek istiyoruz. Bu hainler bitene kadar, tükenene kadar görevimizin başındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.