Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kilis Valisi Tapsız'ı kabulü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kilis Valisi Tapsız'ı kabulü
Vali Tapsız:-"Sayın Cumhurbaşkanımız zaten kendisinin takip ettiğini, yakinen her şeyi bildiğini ve her zaman Kilis ve Kilislilerin yanında olduğunu, her türlü desteği bugüne kadar verdiğini, bundan sonra da vereceğini ifade etti"- "Esnafın hem vergi borc

İSTANBUL (AA) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, zaten kendisinin takip ettiğini, yakinen her şeyi bildiğini ve her zaman Kilis ve Kilislilerin yanında olduğunu, her türlü desteği bugüne kadar verdiğini, bundan sonra da vereceğini ifade etti." dedi.

Tapsız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis heyeti olarak milletvekilleri ve belediye başkanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentte yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentte yaşananları yakından takip ettiğini, kendilerinin ve ilgili kurumlarla bakanlıkların kendisini bilgilendirdiğini belirten Tapsız, Erdoğan'ın, yaşananları bugün bizzat kendilerinden dinlemek istediğini ifade etti.

Tapsız, bölgede yaşanan sıkıntıları, problemleri birinci elden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz etme imkanı bulduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız zaten kendisinin takip ettiğini, yakinen her şeyi bildiğini, her zaman Kilis ve Kilislilerin yanında olduğunu ve her türlü desteği bugüne kadar verdiğini, bundan sonra da vereceğini... Ekonomik olarak bazı esnafımızla ilgili alınması gereken tedbirler, paketler var, ekonomi paketleri. Bunlarla ilgili zaten talimatları verdiğini, güvenlik açısından da hem güvenlik, askeri yönden de gerekli önleme tedbirlerin alındığını ifade etti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, her zaman Kilislilerin yanında olduğunu, Kilis'in yalnız olmadığını, Kilislilerin bunu bilmesini istediğini dile getirdiğini aktaran Tapsız, "Gerekli her türlü önlem ve tedbirin alındığını, bundan sonrada alınmaya devam edeceğini özet olarak ifade ettiler. Biz de kendilerine bizi kabul ettikleri için bizzat bizden dinledikleri için tüm Kilisli hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı arz ettik." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Esnafın yüzde 20'lik bir kredi talebi vardı, siz böyle bir talebi ilettiniz mi?" sorusunu ise Tapsız şöyle yanıtladı:

"Özellikle esnafın hem vergi borcu hem SGK primleri, SGK'ya olan borçlarının özellikle ertelenmesi ve bununla ilgili tedbirlerin alınması ayrıca devlet bankalarından faizsiz kredi alınmasıyla ilgili konularda gerekli talimatlar verildi. Buna benzer birçok şeyler var ekonomik pakette. Bu düzenlemeler yapılacak. Özellikle belediyeyle ilgili altyapı ve hemen hemen her türlü konu gündeme geldi. Kilis'in özellikle güvenliğinin sağlanması, ardından da altyapıya yönelik tedbirlerin, önlemlerin alınması, her bakanlığın kendi görev alanına giren konularda gereğini yapması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandıracağını ifade ettiler ilgili bakanlıkları."

Güvenlik açısından bundan sonrası için bir yol haritasının olup olmadığı yönündeki soru üzerine Tapsız, onları ilgili kurumların açıklayacağını, o konuda açıklama yetkisine haiz olmadıklarını söyledi.

Vali Tapsız, esnafın borcu ve altyapı konularının dışında başka taleplerinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Burada hepsini ifade etme imkanlarımız bulunmuyor. Her konu detaylıca gündeme geldi. Her konuyu, Sayın Cumhurbaşkanımız iyi, detaylı bir şekilde bizleri dinlediler. Sayın milletvekillerimizi, belediye başkanımızı herkesi. İçişleri Bakınımız da vardı biliyorsunuz. Detaylıca dinlediler. Gerekli talimatlandırmaları yapacağını bizlere ifade ettiler. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri kabul ettikleri için hem burada bulunan milletvekillerimiz, belediye başkanımız, Kilis halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Kilislilere, selamlarını ilettiler. Kilislilerin hiçbir zaman yalnız olmadığını, onların yanında olduğunu ve her türlü desteği Kilis'e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra vereceğini ifade ettiler. Tekrar teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.