Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu 'Dua' şiiri Kamacı'nın albümünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu 'Dua' şiiri Kamacı'nın albümünde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu "Dua" şiiri, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Kamacı'nın "Kehkeşan" isimli yeni albümünde yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu "Dua" şiiri, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Kamacı'nın "Kehkeşan" isimli yeni albümünde yer aldı.

Albümün ilk klibi de Arif Nihat Asya'nın "Dua (Biz Kısık Sesleriz)" isimli eserine çekilirken, klibin girişinde Erdoğan'ın okuduğu bölüme yer verildi.

Yusuf İslam, Cem Karaca, Yusuf Nalkesen ve Arif Nihat Asya gibi önemli isimlerin eserlerinin de yer aldığı albüme ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Mustafa Kamacı, 10 eserden oluşan albümün aranje ve müzik yönetmenliğini Sinan Kayabaşı'nın yaptığını söyledi.

Mustafa Kamacı, albüme isim arayışı sırasında, "Dua" ve "Tek Bir Allah" isimlerini de düşündüklerini belirterek, "Daha çok bize ilham veren 'Dua' parçası olduğu için, beyefendinin (Cumhurbaşkanı) şiirinden yola çıkarak, Dua parçasını bestelemeyi aranjörüm düşündü. Ben de 'amin' kısımlarını düzenleme imkanı buldum. O kadar güzel yüreğimize, içimize dokundu ki o iştahla beraber dedik ki albümün ismi de bunun içinden bir şey olmalı." ifadelerini kullandı.

Kehkeşan'ın samanyolu anlamına geldiğini kaydeden Kamacı, "İnsanların kalbine, özüne bizim samimi duygularla yapmış olduğumuz ilahilerin, soundların gitmesi ve onların da yüreklerine işlemesi için öyle bir isim verdik. Kehkeşan ismini verdik." dedi.

"Cumhurbaşkanı Dua'yı milyonlarca kişiye hitaben okudu"
Kamacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı mitinginde Dua'yı okuduğuna vurgu yaparak, şunları aktardı:

"(Sinan Kayabaşı) Bu, cumhurbaşkanının Yenikapı mitinginde milyonlara karşı okuduğu ve sokakta karşılığı olan bir şey, dedi. Bu hisle onu besteledi ve yorumladık. Bu parçanın klibinde cumhurbaşkanından izin istedim. 'Bu parçanın halktaki karşılığı sizsiniz. Biz bunu besteledik ve izin verirseniz buna klip çekmek istiyorum, dedim. Nasıl çekeceksin sorusuna, 'siz 13 senedir iktidardasınız ve Türkiye'nin İslam coğrafyasında öncü bir rolü var sayenizde. Tüm mazlumların yine umudu sizsiniz. O sebeple Türkiye'de yaşayan farklı ülkelerden ama Türkiyeye sığınmış, gerek zorunlu sebeplerden gerekse eğitim noktasında öncü olan, Türkiye'de var olan gençleri de işin içine katarak, bir klip yapmaya çalışacağım dedim. Peki dedi."

Albümde, Türkçe, İngilizce ve Arapça eserler var
Albümde, Dua'nın yanı sıra "Allah Yar", " Tek Bir Allah", "Hak Yolunda", "Kaside-i Bürde", "Kasemen Billahi", "A is for Allah", "Ehi Ente Hurrun" (Kardeşim Sen Özgürsün), "Ya İmamer Rusli (Aşk Meydanında), "Al Habib" (Zamanın Yolcusuyuz) isimli eserleri de yorumlayan Kamacı, albümdeki eserlerden dördünün Arapça olduğunun altını çizdi.

Kamacı, müzik piyasasında çok sayıda albüm olduğunun altını çizerek, "Çok dilli olsun diye karar verdiğimizde, bu alanda büyük bir boşluk olduğunu fark ettik. Araştırmalarımızı yaparken de parça seçimlerinde özellikle, ince eledik sık dokuduk ve yaklaşık 6 ay boyunca bu çalışma devam etti. Parça seçimi de 1,5 ay sürdü." diye konuştu.

Albüm 21 Haziran'da dinleyiciyle buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.