Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası" açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası" açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak ziyaretim ve anlaşmalar Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenlik, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, enerji, ulaştırma ,çevre, sınır aşan sular, sağlık, eğitim gibi pek çok alanda teknik müzakerelerin sürdürülmesini ve takibini sağlayacak ortak daimi komiteler kurulmasına karar verdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ziyaretimin ve az önce imzalanan anlaşmaların Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktasını teşkil edeceğine inanıyorum." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanla (Sudani) birlikte altına imza attığımız ortak işbirliği için stratejik çerçeve anlaşması, sağlam bir yol haritasını teşkil ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı görüşmelerde, güvenlik ve terörle mücadelede işbirliğinin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. Irak topraklarından Türkiye'yi hedef alan terör örgütü PKK'ya ve uzantılarına karşı alabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevkidaşlarımla İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulmün bölgemize etkilerini ele aldık atabileceğimiz müşterek adımlar hakkında istişarede bulunduk. İlgili tüm taraflara, gerilimi tırmandırıcı adımlardan kaçınmaları telkinimi tekrar hatırlatmak istiyorum." dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.