Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası

Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası
Sosyal medyadan cumhurbaşkanına hakaret ettikleri ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Adalet Sarayında temizlik işçisi olarak çalışan ve sosyal medyadan cumhurbaşkanına hakaret ettikleri, terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen iki şüpheliden biri tutuklandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde çalışan iki temizlik işçisi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Şüpheliler Nevzat B. ve Tahsin D. soruşturma savcısı tarafından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren şüphelilerden Nevzat B. ''terör örgütü propagandası yapmak'' ve ''cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklandı. Diğer şüpheli Tahsin D. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Adalet Sarayında temizlikçi olarak çalışan iki kişinin, sosyal medyadan terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiklerine ilişkin bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu iki temizlikçiyi gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.