Cumhurbaşkanı'nın "Gana'ya müjdesi" İBB Meclisi gündeminde

Cumhurbaşkanı'nın "Gana'ya müjdesi" İBB Meclisi gündeminde
İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Taşyürek :- "Gana'ya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TİKA işbirliğiyle 30 adet 12 metre boyunda 104 yolcu taşıma kapasiteli Mercedes marka otobüsler gönderilecektir"

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gana'ya 30 otobüs gönderilmesi konusundaki müjdesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi gündemine taşındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının 2. birleşimi Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Meclis'te gündem dışı konuşmada Türkiye ile Gana ilişkileri ele alındı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ebubekir Taşyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında Gana'ya gönderilmesini istediği otobüsler konusunda söz aldığını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin belediyecilik konusunda birçok ülkeye örnek olduğunu ve ihtiyaç duyulan ülkelere de otobüs yardımında bulunduğuna dikkati çeken Taşyürek, Gana'yla ilgili de TİKA işbirliği ile yardım projesi gerçekleştirdiğini söyledi. Gana'nın yönetim biçiminin başkanlık sistemi olduğuna dikkati çeken Taşyürek, Gana'ya yapılan yardım kapsamıyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Yurt dışı yardım projelerinde hizmet için ayrılmış araçlar bulunmaktadır. Bu araçların yenileme ve bakımları yapılarak, emniyetli ve güvenli hizmet edebilecek duruma getirilmektedir. Gönderilen araçların, gittiği ülkede güvenli hizmet verebilmelerini sağlamak için, çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda, İETT atölyelerinde araç personeline de teorik ve pratik eğitimler yapılmaktadır. Söz konusu Gana'ya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TİKA işbirliğiyle 30 adet 12 metre boyunda 104 yolcu taşıma kapasiteli Mercedes marka otobüsler gönderilecektir. Otobüslerin Gana'da emniyetli bir şekilde işletilmeleri sağlanması için bakım onarım yenileme işlemlerinden sonra son teknik kontroller de yapılarak yedek parçalarıyla birlikte söz konusu ülkeye teslim yapılacaktır."

CHP'li İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter ile İBB Meclisi Grup Başkan Vekil Yardımcısı Ömer Lütfi Arı da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Meclis'te 16 komisyon raporu oylama sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.